Çiller Davet Bekliyor

Çiller Davet Bekliyor

Eski Genel Başkan'ın, parti tabanı ve teşkilatların mutabakatıyla DP yönetiminden bir davet beklediği ifade ediliyor.

Edinilen bilgilere göre Çiller'in planı 18 Haziran'daki olağanüstü kongre yerine kasımdaki olağan kongre üzerine. Eski Genel Başkan'ın, parti tabanı ve teşkilatların mutabakatıyla DP yönetiminden bu yönde bir davet beklediği ifade ediliyor.

Çiller'in yakın çevresine, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına gelmesi sağ seçmeni de birleşmeye zorlayacaktır." değerlendirmesini yaptığı bildirildi. Tansu Çiller, siyasete tekrar dönüp dönmeyeceğine ve önümüzdeki DP kongresine ilişkin değerlendirmeyi, hafta sonu Bostancı'da katıldığı bir düğünde yaptı.

Eski Başbakan, Üsküdar ve Hergün gazetelerinin sahibi Adnan Odabaş'ın kızı Ülkü Odabaş ile KBS Boya Fabrikası sahibi Güven Güleşçe'nin 23 Mayıs Pazar günü Marriott Hotel'de düzenlenen düğün töreninde çiftin nikâh şahitliğini yaptı. Burada bazı değerlendirmelerde de bulundu. Kılıçdaroğlu'nun başında bulunduğu CHP'nin Alevi ve Kürt vatandaşların oyları üzerinde etkili olacağı, ancak diğer bölge seçmenlerini CHP'den uzaklaştırabileceği yorumunu yapan Çiller, anayasa değişikliği konusundaki referandumda ise 'evet' oyunun çıkacağını düşündüğünü aktardı.

Etiketler :