Cim Bom Liverpool'u dağıttı!

Cim Bom Liverpool'u dağıttı!

Galatasaray, hazırlık karşılaşmasında İngiliz temsilcisini çok rahat bir skorla devirdi.

Yeni sezon öncesi hazırlık maçlarına devam eden Galatasaray, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool ile Türk Telekom Arena Stadı'nda karşılaştı.  

MÜTHİŞ GOLLER
Maçın başından sonuna kadar oynadığı etkili futbolla izleyenleri kendine hayran bırakan sarı-kırmızılı takım, Milan Baros'un 8. ve 40. dakikalarda, Elmander'in de 85. dakikada attığı muhteşem golle Liverpool'u, TT Arena'da bu sezon çıktığı ilk maçta 3-0'lık skorla devirdi.

TARAFTAR UĞURLU GELDİ
Yeni sezon hazırlıkları kapsamında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'u Türk Telekom Arena'da ağırlayan Galatasaray, İstanbul'da taraftarı önündeki ilk maçı 3-0 kazanmayı başardı.

Tarihinin en kötü sezonlarından birini geride bırakan ve Avrupa kupalarına katılamayan Galatasaray'ın yenilenen kadrosuyla Liverpool önünde sergilediği performans, sezon öncesi taraftarlarını mutlu etmeye yetti.

Karşılaşmanın önemli bir bölümünde rakibine üstünlük kuran ve kalesinde Liverpool'a son derece az pozisyon veren Galatasaray takımının, özellikle tam saha presi ve ayağa pasa dayalı etkili oyunu dikkat çekti.

5. MAÇTA 2. GALİBİYET
Galatasaray, Liverpool galibiyetiyle bu sezon öncesi yaptığı 5. hazırlık maçında 2. galibiyetini aldı.

Daha önce yaptığı maçlarda Türkiyemspor Berlin'i 2-1 yenen ''Cim-bom'', Unterhaching'le 1-1 berabere kaldıktan sonra Twente'ye 1-0 yenilirken, İnter ile 0-0 berabere kalmıştı.

Özellikle İnter maçındaki futboluyla ışık veren sarı-kırmızılı ekip, Liverpool karşısında bir adım daha öne çıkarak, hem güzel futbol ortaya koydu hem de hazırlık maçlarındaki en gollü galibiyetini kazandı.

BAROS ESKİ TAKIMINA ACIMADI
Galatasaray takımında forvet arayışları sürerken, takımdan gönderilebileceği ileri sürülen isimlerden Milan Baros'un eski takımı Liverpool'a karşı sergilediği başarılı performans alkış aldı.

Karşılaşmanın 8. ve 40. dakikalarında iki şık ve zor gole imza atarak takımını galibiyete taşıyan isimlerin başında gelen Baros, ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi.

Çek futbolcu, ikinci yarıda oyundaki yerini Stancu'ya bırakırken, tribünlerin tezahüratları altında sahadan çıktı.

ELMANDER KALİTESİNİ GÖSTERDİ
Galatasaray'ın yeni transferlerinden Johan Elmander, Liverpool karşısında ikinci yarıda oyuna girmesine karşın, kalitesini göstermeyi başardı.

Maçın 66. dakikasında Kazım'ın yerine oyuna dahil olan Elmander, 85. dakikada attığı güzel golle de maçın skorunu belirleyen isim oldu.

Öte yandan, karşılaşmanın ilk yarısında ve ikinci yarısında birer kez takımlar için su molası verildi.

GALATASARAY: 3 - LIVERPOOL: 0

STAT: Türk Telekom Arena
HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Baki Tuncay Akın, Erdinç Sezertam

GALATASARAY: Aykut (Dk. 46 Ufuk), Ujfalusi (Dk. 90 Semih Kaya), Gökhan Zan, Servet, Hakan (Dk. 66 Çağlar), Melo (Dk. 71 Ayhan), Kazım (Dk. 66 Elmander), Sabri (Dk. 87 Emre Çolak), Selçuk (Dk. 83 Ceyhun), Arda (Dk. 86 Culio), Baros (Dk. 75 Stancu)
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

LIVERPOOL: Doni, Flanagan, Martin Kelly (Dk. 68 Ayala x), Kyrgiakos, Insua, Robinson (Dk. 46 Aquilani), Poulsen (Dk. 82 Coady), Shelvey (Dk. 68 Spearing), Degen (Dk. 46 Kuyt), Joe Cole, Carroll (Dk. 82 Wisdom)
TEKNİK DİREKTÖR: Kenny Daglish

GOLLER: Dk. 8 ve 40 Baros, Dk. 85 Elmander (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Dk. 14 Shelvey, Dk. 33 Degen, Dk. 73 Spearing (Liverpool), Dk. 22 Hakan (Galatasaray)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
1. dakikada Sabri'nin ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Baros'un vuruşunda top yandan auta gitti.
8. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Sağdan Ujfalusi'nin ortasında, ceza sahasında penaltı noktasında müsait durumda bulunan Baros'un gelişine yaptığı şık vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.
24. dakikada Robinson'un uzun pasında ceza sahasında Gökhan Zan'ın müdahalede geç kaldığı pozisyonda top Carroll'a geldi. Bu futbolcunun kontrol edemediği meşin yuvarlak auta çıktı.
34. dakikada Kazım'ın sağdan ortasında, uzak kale direği dibinde Baros'un kafa vuruşunda top kaleciden döndü. Pozisyonun devamında Melo'nun ceza sahası sol çaprazdan sert vuruşunda meşin savunmaya çarparak, kornere gitti.
39. dakikada Selçuk'un pasında, Baros'un ceza sahasında önüne almaya çalıştığı topa geriden gelen Ujfulusi sert vururken, meşin yuvarlak kaleci Doni'nin müdahalesiyle kornere çıktı.
40. dakikada Galatasaray farkı 2'e çıkardı. Sağdan Selçuk'un kullandığı korner atışında ceza sahasında savunmadan seken topu Baros, arka direkte kafa ile filelere gönderdi:2-0.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
59. dakikada Kuyt'un sağdan yaptığı ortada, ceza sahasında Carroll'un kafa vuruşunda top üstten auta gitti.
64. dakikada sağdan çalımlarla ceza sahasına giren Kuyt'un pasında kale önünde Aquilani'nin vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Ufuk'tan döndü.
74. dakikada Sabri'nin ceza yayı önünden sert şutunda, top üstten auta çıktı.
81. dakikada Kuyt'un sağdan ortasında, ceza sahasında arka direkte Carroll'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ufuk'ta kaldı.
85. dakikada Galatasaray farkı 3'e taşıdı. Liverpool'un savunmasının kaptırdığı topu sol tarafta kontrol eden Ayhan'ın pasında, ceza sahasında Elmander gelişine yaptığı güzel vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-0.
87. dakikada Sabri'nin soldan yaptığı ortada kale önünde iyi yükselen Gökhan Zan'ın savunma arasında yaptığı kafa vuruşunda top kaleciden döndü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.