Cimbom ıslıklarla turladı!

Cimbom ıslıklarla turladı!

Türkiye Kupası 4. tur maçında 2 farklı üstünlüğünü koruyamayan Galatasaray, penaltı atışlarıyla turladı.

GALATASARAY - GAZİANTEP BŞB: 2-2

STAT: TT Arena
HAKEM: Mustafa Öğretmenoğlu
SAAT: 19.00

GALATASARAY: Ufuk, Dany, Gökhan, Ceyhun, Hakan, Yekta, Engin, Aydın, Emre, Bruma, Amrabat
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini

GAZİANTEP BŞB: Tolga, Erkam, Cihan, Deumi, İsa, Emrah, Kenan, Ali Sakal, İbrahim Ferdi, Ramazan, Serdar
TEKNİK DİREKTÖR: Hasan Özer

Dk. 22 Engin Baytar, Dk. 34 Amrabat (Galatasaray) Dk. 61 Sinan Dk. 85 Serkan (Gaziantep BŞB)

MAÇTAN DAKİKALAR

20. dakikada konuk ekip mutlak bir golden oldu. Bu dakikada savunmanın arkasına sarkan Serdar, uygun durumda bulunan İbrahim'i topla buluşturdu. İbrahim'in kaleye gönderemediği top tekrar Serdar'ın önünde kaldı. Bu oyuncu boş pozisyonda vuruşunu yaptı, ancak meşin yuvarlak yan direkten geri döndü.

22. dakikada Galatasaray öne geçti. Bu dakikada topla buluşan Engin Baytar'ın ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0.

35. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada savunmanın arkasına kendi attığı topa hareketlenen Amrabat, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda sağ çapraza açıldı. Boş kaleye gönderdiği top, Ferit müdahale etmeye çalışmasına rağmen filelere gitti. 2-0.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçın ilk yarısı Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

51. dakikada Galatasaray etkili geldi. Bu dakikada Bruma, rakiplerini geçtikten sonra cezasahasına kadar girdi. Kaleciyi de geçen Portekizli oyuncunun vuruşu savunmadan geri döndü. Topla buluşan Emre Çolak'ın sert şutunu savunma topu tekrar çıkardı. Daha sonrasında meşin yuvarlakla buluşan Engin Baytar'ın vuruşunu kaleci Onur, kornere çeldi.

54. dakikada Engin'in pasında topla buluşan Dany kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda vurdu. Meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

61. dakikada konuk ekip farkı bire indirdi. Bu dakikada Erkam'ın sağdan cezaalanı içine yaptığı ortada Ramazan'ın vuruşunu kaleci Ufuk çeldi. Pozisyonu takip eden Sinan Özkan, yakın mesafeden topu boş kaleye gönderdi. 2-1.

84. dakikada konuk ekip beraberliği yakladı. Bu dakikada Sinan Özkan'ın sol kanattan cezaalanı içine yaptığı ortada topla buluşan Serdar Deliktaş, kalecinin yanından topu filelere gönderdi. 2-2.

Karşılaşmanın normal süresi 2-2 berabere bitince mücadele uzatmalara gitti.

92. dakikada Emre Çolak'ın soldan ortasında Aydın Yılmaz'ın kafa vuruşu yan direkte patladı.

94. dakikada konuk ekip etkili geldi. Bu dakikada cezalanına giren Serdar Deliktaş'ın vuruşunda kaleci Ufuk'tan seken top kaleye doğru yöneldi. Savunmada Gökhan Zan, Abdullah Halman'dan önce davranarak çizgi üzerinden topu uzaklaştırdı.

Uzatma dakikaları da 2-2 beraberlikle sonuçlanınca karşılaşma penaltı atışlarına geçildi.

PENALTILARLA GALATASARAY TURLADI

İlk 5 penaltı atışında Galatasaray'dan Emre Çolak, Ceyhun Gülselam, Yekta penaltıyı atarken Umut Bulut ve Sabri penaltı atışından yararlanamadı. Konuk ekibin ilk 5 penaltısında Abdullah Halman, Ramazan Altıntepe, Serdar Deliktaş penaltıyı atarken İbrahim Ferdi ve Sinan Özkan penaltı atışlarını kaçıran isimler oldu.

Penaltılarda da eşitlik bozulmayınca bu defa seri penaltı atışlarına geçildi. 9. penaltı atışında Bruma golü atarken konuk ekipten İsa Gök penaltı atışından yararlanamayınca eşitlik bozuldu. Mücadeleyi penaltı atışları sonucunda 8-7 kazanan Galatasaray ismini bir üst tura yazdırdı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.