Cimbomun Rakibi Gençlerbirliği

Cimbomun Rakibi Gençlerbirliği

Hafta içinde oynanan Avrupa Ligi maçlarında as oyuncularını dinlendiren Rijkaard, Gençlerbirliği önünde kazanıp 2009'u 3 puan ile kapatmak istiyor

Turkcell Süper Lig'de sarı kırmızılılar için ilk yarıda perde seyircisi önünde kapanıyor.

Rijkaard bugün Galatasaray’ın başında, Doll da Gençlerbirliği’nin teknik direktörü olarak Ali Sami Yen’de kozlarını paylaşacak. Antalyaspor deplasmanında aldığı galibiyetle tekrar zirveye ortak olan Sarı-Kırmızılılar, sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkıyor.
 
Kewell yine santrfor
Uğur Uçar’ın sakatlığının geçtiği ve savunmanın sağında görev alacağı bildirildi. Rijkaard’ın, Antalya önünde olduğu gibi Kewell’ı santrfor oynatıp, Nonda’yı kenarda oturtacağı belirtildi. Konuk ekipte İlhan ve Radeljic sarı kart cezalısı...

Aslan aslarını hafta içinde dinlendirdi
Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Galatasaray için Avrupa Ligi yorgunu demek doğru olmaz. Bir çok yıldızını İstanbul'da bırakan Galatasaray, Graz karşısındaki mağlubiyeti taraftarına unutturmak istiyor.

Turkcell Süper Lig'in geride kalan 16 haftasında 33 puan toplayan Galatasaray, şu an ligin en golcü takımı durumunda. İki takım şu ana kadar ligde 76 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Galatasaray 42 kez galip gelirken, 16 maç beraberlikle sonuçlandı. İki takım arasından oynanan son 7 lig maçını ise Galatasaray kazandı.

Sakatlıkları devam eden Uğur, Elano ve Keita son antrenanda takım ile birlikte çalışırken, Nonda ve Sabri'nin maça yetişmesi zor görünüyor. Fenerbahçe karşılaşmasında sakatlanan Baros, bu maçta da takımını yalnız bırakacak.

Doll hedefini 3 puan olarak açıkladı
Thomas Doll'ün göreve gelişinin ardından ligde istikrarı yakalayan ve üst sıraları zorlayan Başkent'in kırmızı-siyahlı temsilcisi, ligde geride kalan 16 haftada 24 puan topladı.

Alman teknik adam yaptığı açıklamada deplasmanda savunma hattını sağlam tutup, Galatasaray'ın defans zaafından faydalanmak istiyor. Ligde şu ana kadar 6 gol kaydeden Kahe, kırmızı-siyahlıların en çok güvendiği isim olacak.

Gençlerbirliği'nde cezalı olan Radeljic ve İlhan'ın yanısıra, bileğinden sakatlığı bulunan Mustafa Pektemek forma giyemeyecek.

İşte muhtemel 11'ler...

GALATASARAY: Leo Franco Uğur Emre Aşık Servet Hakan Balta Mehmet Topal Mustafa Sarp Keita Elano Arda Kewell

GENÇLERBİRLİĞİ: Serdar Cem Can Mahmut Aykut Orhan Burhan Tozo Kerem
Hurşit Sandro Kahe

Stat: Ali Sami Yen
Saat: 20.00
Yayın: Lig TV
Hakem:  Kuddusi Müftüoğlu, İsmail Şencan, Serdar Akçer

Etiketler :