Çin medyası Gaziantep'teki saldırıya yer verdi!

Çin medyası Gaziantep'teki saldırıya yer verdi!

Çin medyası Gaziantep’te PKK tarafından düzenlenen terör saldırısına ilk sıradan yer verdi.

Uzakdoğu'nun en çok izlenen televizyonlarından Hong Kong merkezli Fenghuang, Gaziantep'teki terör saldırısını 'Flaş haber' olarak duyurdu. Olay yeri görüntülerini haber bültenlerinde ilk sırada yayınlayan televizyon, uzaktan kumandayla patlatılan bombanın en az 8 kişinin ölümüne, 66 kişinin yaralanmasına yol açtığını duyurdu. Patlamanın ardndan olay yerinin savaş alanına döndüğünü ve biri otobüs olmak üzere çok sayıda taşıtın alev aldığını ifade eden televizyon, saldırının halk arasında son derece büyük öfke yarattığını vurguladı.

Shanghay merkezli gazete Xinwen Wangbao ise saldırıyı manşetten verdi. Yanan otobüs ve itfaiye görevlilerinin yer aldığı fotoğrafı ana sayfasında basan gazete, Türkiye'nin doğusundaki bombalı saldırıda toplam 69 kişinin öldüğü ya da yaralandığını bildirdi. Gazete, saldırıda bir polis merkezinin hedef alındığını belirterek, patlamanın çok şiddetli olduğunu ve olay yerinde büyük bir yangın çıkardığını kaydetti. Türk güvenlik güçlerinin ülkenin doğu ve güneydoğusunda sürekli saldırıya uğradığına da işaret eden gazete, saldırıların PKK tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

Çin'in resmi haber ajansı Xinhua da saldırıyı gece yarısı flaş haber olarak abonelerine geçti. 'Türkiye'nin güneydoğusunda bir polis merkezine bombalı saldırı' diyen ajans, aralarında polislerin de bulunduğu 8 kişinin öldüğünü yazdı. Ajans, olay yeri fotoğraflarına internet sitesinin ana sayfasında yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.