Çin'den Myanmar'da darbe sonrası yaşanan krizin çözümünde "bölgesel kuruluşların rolünü artırması" önerisi

Çin'den Myanmar'da darbe sonrası yaşanan krizin çözümünde "bölgesel kuruluşların rolünü artırması" önerisi

Çin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Zhang Jun, Myanmar'da askeri darbenin ardından herhangi bir yanlış müdahalenin...

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Çin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Zhang Jun, Myanmar'da askeri darbenin ardından herhangi bir yanlış müdahalenin kaosa neden olacağını ve gerginliği daha fazla artıracağını belirterek krizin çözümünde bölge ülkeleri ve bölgesel kuruluşların daha fazla rol oynamasını önerdi.

BM Güvenlik Konseyi mayıs ayı dönem başkanlığını devralan Çin'in BM Büyükelçisi Zhang, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Çin'in Myanmar'da iç savaş çıkması endişesi taşıyıp taşımadığını değerlendiren Zhang, Myanmar'ın birçok etnik azınlığın yer aldığı bir ülke olduğu, herhangi bir yanlış müdahalenin kaosa neden olacağı ve gerginliği daha fazla artıracağı uyarısı yaptı.

Çin'in krizin çözümü için diplomatik çabaları desteklediğini belirten Zhang, "Bölge ülkeleri, bölgesel örgütler bölgesel sorunların çözümünde daha büyük rol almalı çünkü durumu daha iyi anlıyorlar." dedi.

Zhang, ABD'nin Kuzey Kore'ye nükleer programı nedeniyle baskı politikası uygulamak yerine diyalog ile yaklaşması önerisinde de bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.