Cindoruk gidici Çiller...

Cindoruk gidici Çiller...

Ahmet Özal, Tansu Çiller'in DP Genel Başkanlığı'na adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal, Kütahya'nın Simav ilçesinde partisinin teşkilatını ziyaretinde, eski Başbakan Tansu Çiller'in DP Genel Başkanlığı'na adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk'un bir sonraki kongrede genel başkanlığa aday olmayacağını açıkladığını anımsatan Özal şöyle konuştu: ''Gördüğüm kadarıyla bütün Türkiye'de bu konuda bir beklenti var. Genel başkanlık için tabanımızın yüzde 80'i Tansu Çiller diyor, bu konuda kendisiyle bir daha görüşülmesi taraftarıyım. Genel kongrede genel başkanlığa aday olmayı düşünmüyorum. Fakat DP olarak ilk kongrede merkez sağa yakışır bir genel başkan etrafında kenetlenmemiz gerekiyor.''

Partisinin 12 Eylül'de yapılacak referandumda tavrının ne olacağıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Özal, ''Genel Başkanımız 60 kişilik Genel İdare Kurulunda herkesi dinledi. Ben 'evet' oyu verilmesi yönünde fikrimi beyan ettim. Fakat çoğunluk 'hayır' yönünde tavır alınca bu politika benimsendi. Bu konuda partimizin görüşüne saygılıyız'' dedi.

Etiketler :