Cindoruk Gidici Gibi!

Cindoruk Gidici Gibi!

Demokrat Parti'de (DP) sular durulmuyor. Partinin perşembe günü yapılan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında kavga çıktı.

Anavatan Partisi ile birleşmede sıkıntı yaşayan Demokrat Parti'de (DP) sular durulmuyor. Partinin perşembe günü yapılan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında kavga çıktı.

Bunun üzerine Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk, istifa resti çekerek toplantıyı terk etti. Odasına çıkan ve istifa edeceğini söyleyen Cindoruk'u Milletvekili Mesut Yılmaz ile başkan yardımcıları Ufuk Söylemez ve Salih Uzun'un güçlükle ikna ettiği belirtiliyor.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Anavatan Partisi'yle birleşme konusunda verdiği kararla zor günler geçiren DP'de yeni bir tartışma alevlendi. Başsavcılık, kendini fesheden Anavatan'ın üyelerinin blok halinde partiye kaydedilmesini iptal etmişti. Buna göre üyelerin DP'ye tek tek kaydolması gerekiyor. Bu kararın ardından parti teşkilatları sadece DP'lilerden oluştu. Anavatanlılar, kendine yer bulamadı. Bu durum, teşkilatlarda tepkiye yol açtı. Söz konusu rahatsızlığın yansıdığı GİK'te genel başkanla partililer arasında kavga yaşandı. Alınan bilgiye göre Cindoruk başkanlığında toplanan GİK'te bazı üyeler teşkilatın rahatsızlığını ifade ederek, gündemin değişmesini istedi. Cindoruk ise karşı çıktı. Bunun üzerine üyeler oylama istedi. Oylama sonucunda teşkilat sorunlarının konuşulması 30'a karşı 60 oyla kabul edildi. Cindoruk ise toplantıyı terk etti. Genel Başkan Vekili Salih Uzun'dan, toplantıyı sürdürmesini isteyen Cindoruk, "Ben biraz dinleneyim." dedi. Odayı terk ederken görevi bırakacağına yönelik sözler sarf etti. Odasına çıkan Cindoruk'u istifa kararından Yılmaz vazgeçirdi. Yılmaz, Uzun ve Söylemez ile birlikte Cindoruk'u ikna ederek, toplantıya geri dönmesini sağladılar.

Öte yandan teşkilatlar, '30 milyon TL para ile geliyorum' diyen Cindoruk'un ekonomik sıkıntıları çözmemesinden şikayetçi. Kamuoyu yoklamalarında DP'nin oylarında düşme yaşanması da rahatsızlıklara yol açıyor.

Etiketler :