Cindoruk’a ağır itham

Cindoruk’a ağır itham

DP'nin duayen isimlerinden İlhan Aytekin, 'hayır' kampanyası açan parti yönetimini topa tuttu.

Aytekin, "DP birkaç at hırsızının söyleminden ibaret değildir. Geçmiş ve gelecek için 'evet' demek zaruridir" ifadesini kullandı.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un Anayasa paketine destek verenlere yönelik ihraç tehdidi, merkez sağın önemli isimlerini harekete geçirdi. Süleyman Soylu, Hasan Subaşı gibi isimlerin ardından, değişikliklere bir destek de DYP'nin yıllarca GİK üyeliğini yapmış DYP Balıkesir Milletvekili İlhan Aytekin'den geldi. Aytekin, "DP bir kaç at hırsızının açıklamalarından ibaret değildir. Bu doğrular hiç kimsenin değil, milletin doğrularıdır. Maliyeti de, aidiyeti de milletindir. Mesele mühimdir. Ucuz düşüncelere kurban edilmemelidir" dedi.

DEMİREL NİYE SUSKUN?

Aytekin, Balıkesir'de yaptığı açıklamada 'evet' çağrısında bulundu. Pakete 'hayır' diyenlerin neye niçin karşı çıktıklarını izah edemediğini vurgulayan Aytekin, şöyle devam etti: "İçeriğine hiç girmiyor, alan dışı konuşmalar ve niyet okumalarla hikaye anlatıyorlar. Belli ki kendileri de karşı oluşlarının mantığını bulamıyor. Gariptir, fikir hürriyetini savunanlar kendilerinden ayrı düşünenleri partilerinden atmakla meşgul. Bir gariplik de 12 Eylül'ün baş mağduru Sayın Süleyman Demirel'in sükutudur, sütre gerisinde kalmaya devam etmesidir. Acaba 12 Eylül'de de, 28 Şubat'ta da 'Demirel'in parmağı var' diyenleri doğrulamak mı istiyor?"

VESAYET REJİMİ BİTECEK

Aytekin, referandum gününün 12 Eylül'ün baskıcı, vesayet ve militarist rejimin son bulacağı gün olacağını savundu. Aytekin, "12 Eylül milletin kendini idare edebilme rüştünün tescili olacaktır. O sebeple, geçmiş ve gelecek için 'evet' deme zarureti vardır" diye konuştu.

ÜLKÜCÜLER RAHATSIZ

Muhalefet partilerinin tavrını eleştiren Aytekin, CHP'nin bireysel hakların kullanılmasında sabıkalı ve devlet endeksli siyaset kurumunun temsilcisi olduğunu savundu. Aytekin, "CHP'yi anlamak mümkündür. Çünkü, CHP'nin millet iradesi, vatandaş şeref ve haysiyetiyle yaşamak gibi bir derdi olmamıştır. MHP ise merhum Türkeş'ten bu yana kendini aramaktadır.Son tavırları öz ülkücüleri bile isyan ettirmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

AT HIRSIZI SÖYLEMİ

DP yönetimini hedef alan Aytekin, "DP elbette birkaç at hırsızının söyleminden ibaret değildir ve hiçbir kıymet-i harbiyesi yoktur. DP mazlum ve mağdur hali, millet endeksli siyaset geleneği ve merhum başvekilimiz Adnan Menderes'in ruhaniyeti ile her türlü teressübatı def edecek güçtedir. Bu hadise ar damarı çatlamış birkaç kişinin alacasını çıkartmıştır o kadar" şeklinde konuştu.

PKK VE YARSAV AYNI ÇİZGİDE

Terör örgütü PKK'nın, YARSAV, Doğu Perinçek, DİSK ve Sabih Kanadoğlu'nun aynı çizgide olduğuna dikkat çeken Aytekin, gayri milli oluşumların ittifat ettiğini vurguladı. Aytekin, meselenin mühim olduğunu ucuz düşüncelere kurban edilmemesi gerektiğini kaydetti.

MEZARDAKİLERİN DE ALACAĞI VAR

Aytekin, Fethullah Gülen'in "Mümkün olsa mezardakiler de 'Evet' oyu kullanmalıdır" şeklindeki açıklamasına da atıfta bulundu. Aytekin, "İhtilal anayasasından mezardakilerin de alacağı vardır" ifadesini kullandı.



DYP'nin yıllarca GİK üyeliğini yapan İlhan Aytekin, Menderes ailesine yakın bir isim. Aytekin, Adnan Menderes'in eşi Berin Menderes'le çektirdiği bu fotoğrafı özenle saklıyor.

GİK ÜYESİ EKŞİ: Cindoruk, partinin mallarını satıyor

DP Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve eski ANAP Kocaeli milletvekili Sefer Ekşi, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a ağır eleştiriler yöneltti. Cindoruk'un liderlik yapacak biri olmadığını belirten Ekşi, "Verdiği sözleri unutacak kadar yaşlı. Partinin mallarını satarak keyif çatıyor" dedi.

Cindoruk'un kasım ayını beklemeden DP'nin başından gitmesini isteyen Ekşi, şöyle devam etti: "Önümüzdeki günlerde erken seçim görünüyor. Partiye daha fazla zarar verilmemeli. Cindoruk verdiği sözleri unutacak kadar yaşlanmış biri. Merkez sağda liderlik yapacak biri değil. Protokolde yazılanlara bile uymayan birinin partinin başında kalması doğru değildir. Borç azalmıyor, daha da artıyor. Başkanlık divanında işe yaramayan pek çok insan var. Bu kişiler 'parti böyle gitsin yeter' diyorlar. ANAP kökenli başkanlık divanı üyeleri artık toplantılara katılmıyor. Bu böyle gitmez. Kimse daha fazla direnmesin."

İHRAÇ ÖNEMLİ DEĞİL, 'EVET' ÇIKMALI

Eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Anayasa paketine destek çalışmalarının 17.'sini İzmir'de gerçekleştirdi. Soylu, burada yaptığı konuşmada parti yönetiminin ihraç girişimini önemsemediğini söyledi. Halk oylamasının kişisel meselesi olmadığını belirten Soylu, "İhraç etseler de, atsalar da benim için önemli olan, 12 Eylül akşamı 'evet' çıkmasıdır. Bizi hukuksuz bir şekilde, bulunduğumuz siyasal örgütlenmeden ayırmaya çalışanları halk tekzip edecektir. Doğrusu da böyle bir yaklaşımdır" dedi.

Soylu, siyasal partilerin, üyelerini bağlayıcı kararla zorlaması ve baskı kurmasının 1982 Anayasası'nın ikliminden farklı olmadığını sözlerine ekledi.

Etiketler :