Cindoruk'a göre hükümet şımardı!

Cindoruk'a göre hükümet şımardı!

Tarihi YAŞ kararları DP lideri Cindoruk'un da gündeminde. Hedefinde ise AK Parti iktidarı vardı.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk hükümetin şımardığını savunarak "YAŞ'ın gözyaşları aktı, yanlış yapılmıştır" dedi.

Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nde düzenlenen Sarımsak, Kültür ve Sanat Festivali'ne katılmak üzere bu kente gelen DP lideri Cindoruk, kalabalıkbir partili topluluğu tarafından Kadı Dağı'nda karşılandı.

ASKERE YANLIŞ YAPILDI

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cindoruk, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla ilgili kendisine yöneltilen soruya "YAŞ'a, hem yargı hem başbakan hem de bakanlar müdahale ettiler. Bugüne kadar YAŞ'ın kendi gelenekleri vardı. Özgürlükiçinde kararlarını veriyorlardı. Bir dayanışma ortaya çıkmıştı. YAŞ'ın bence gözyaşları bu sefer aktı. Yanlış yapılmıştır. Siyaset askerlerin kendi kararlarını ortaya koymalarına müdahale etmemelidir. Hatta onlarla katılım içinde olmalıdır. Bugüne kadar böyle geldi. YAŞ'taki organizasyon veyahut düzen, Türkiye'de darbeleri önlemiştir. Bunun farkında olmayan hükümetin yaptığı yanlıştır, doğru değildir. Bu müdahalelerin sonucunun acı olmamasını diliyorum" diye yanıtladı.

HÜKÜMET ŞIMARDI

12 Eylül'de gerçekleştirilecek olan Referanduma da değinen DP Lideri Cindoruk, "Bizim hayır oyu için çalışmamızın nedenlerinden biri de böyle çıktı. Biz Türkiye'nin bu idareye mahkum olmamasını istiyoruz. Niçin hayır dediğimizi son YAŞ toplantılarında hükümet tavrı ortaya çıkarmıştır. Siyasetten acı beklenmedik sonuç verecek iş hükümetlerin şımarmasıdır. Bu hükümetin şımardığını görüyoruz ve üzülüyoruz" dedi.

Hüsamettin Cindoruk, Kadı Dağı'ndaki karşılamanın ardından partililerle birlikte Taşköprü İlçesi'ne hareket etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :