Cinemu 13 Eylül Sinemada Haftanın Görünümü

Cinemu 13 Eylül Sinemada Haftanın Görünümü

Cinemu 13 Eylül 2013, Sinemada haftanın fotoğrafı; Vizyona Girenler, güvenli ve daha güvenli filmler:

Cinemu 13 Eylül Sinemada Haftanın Görünümü
Cinemu 13 Eylül 2013, Sinemada haftanın fotoğrafı; Vizyona Girenler, güvenli ve daha güvenli filmler:

Türkiye de Vizyona giren filmler: (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)


Turbo: Hayalperest bir sümüklüböceğin en büyük hayali dünyanın en hızlı sümüklüböceği olmaktır. Diğer arkadaşlarından daha yavaştır ve bu yüzden kendini dışlanmış hissetmektedir. Bir gün başına bir kaza gelir ve bu kaza onu hayallerine yaklaştırır. Kahramanımız kabuğundan çıkar ve diğer arkadaşlarına katılmaya karar verir. Hedefi Indy 500 adlı yarışı kazanmak ve kendisinin dünyanın en hızlı sümüklüböceği olduğunu kanıtlamaktır.
Filmin özellikle başında kaderi sorgulayan bazı sıkıntılı diyaloglar olmasına rağmen genel olarak gayet temiz, eğlenceli, güzel bir film. Hassasiyeti olanlar için bir not; Turbo çizgi Filminde adrenalin içeceklerini teşvik edici unsurlar bulunmakta.

Şeytan-ı Racim: Emrah ve Salih üniversiteli ve İstanbul'da yaşayan iki gençtir. Her şey günlük hayatta normal gider gibi görünürken, Salih bir anda "havas" adıyla da bilinen 'büyü ilmi'ne merak sarar. Salih'in büyüye olan bu merakı git gide içinden çıkılmaz bir saplantı halini alacaktır. Zira Salih işi ileri boyuta taşıyarak cinler alemindeki varlıkları kontrol altına almak ister. Emrah'ın ise olan biten hakkında hiçbir fikri yoktur ama aynı evi paylaştığı için huzuru kalmamıştır ve kendisini zorla sürüklendiği bir döngünün içinde bulur. Salih her şeyin kontrolünü kaybedince, gece karabasanlar görmeye başlayan, normal bir hayatı kalmayan Emrah da çareyi İzmit'e ailesinin yanına dönmekte bulur. Burada biraz huzura ermeyi umarken, peşine musallat olanlar onu yine rahat bırakmazlar. Ailesi Emrah'a yardımcı olamayacağını anlayınca çareyi bu işlerle daha önce ilgilenmiş olan Bakırcı Mehmet efendiye başvurmakta bulurlar.
Dini referanslar kullanılarak kurgulanan korku filmlerini pek çok müslüman izleyici sağlıklı bulmayacaktır.

Arınam Gecesi-
The Purge: Amerika'da suçluluk oranı tavan yapmış polis teşkilatı, hapishaneler, hastahaneler yetersiz kalmıştır. Hükümet başa çıkamayınca bir yasa çıkartarak suç eylemini 12 saat sürece izin verir.İşler çığırından çıkar. Geceyi güvenli evlerinde geçirmeyi planlayan James ve ailesi küçük kızlarının sokakta korunmasız kalan bir adamı eve almasıyla başları derde girer..
Gerilimi dozu yüksek bir film. Başarısız afişine bakarak Tahmin edilmesinin aksine korku filmi sayılmaz.

Bu Nasıl Aile - We're The Millers: David Burke, ufak çaplı bir uyuşturucu satıcısıdır. Şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamayan David, elindeki malını ve birikmiş parasını çaldırır. Uyuşturucu kaynağı olan Brad’e borçlanır. Brad hatasını telafi etmesi için şans verir. Meksika sınırından yüklü miktarda mal getirmesi gerekir. David bunu yapabilmek için Aile babası rolüne bürünür. Maceralar bundan sonra başlar..
Film ailece seyretmek açısından aşırı derece olumsuz öğeler içermektedir. Aşırı çıplaklık ve cinsellik içeren sahneler ve konu olarak uyuşturucu kullanımı ve dağıtımının gayet normal gösterilmesi, bu konuda hertürlü bireyin kullanılması, ensest ilişki iması gençler için fazlaca olumsuz içerikler olarak öne çıkıyor.

Neva: Ilgın ve Neva 25 senedir birliktelikleri sürmektedir. Genç iki aşığın hikayesini anlatan film gerçek olaydan esinlenmiştir.

Ajan - Möbius: Rus istihbarat servisinde çalışan Grégory Lyubov, özel bir görev için Monako'ya gönderilir. Grégory, Monako'da çalışmakta olan güçlü bir işadamının yakınen takip edilmesi işinde kilit bir rol oynamaktır. Bu görevin bir parçası olarak, Monako'daki özel bir Rus bankasında çalışmakta olan Alice isimli yetenekli bir finans uzmanı da gizlice görevlendirilir. Ruslar için çalışmakta olan Alice bir Amerikan vatandaşıdır. Grégory'nin görevi ise Alice'ten gizli bir şekilde onun sadakatini ölçmektir. Ancak Grégory görev sırasında gerçekleştirdiği bir hamleyle altın kuralı çiğner ve Alice ile iletişime geçer. Aralarında ikisinin de dibe doğru ilerleyişini hızlandıracak türden bir tutku başlar.

Pırıltılı Hayatlar - The Bling Ring: Şöhret meraklısı bir grup genç internette ünlüleri takip edip bilgilerini öğrenirler. Amaçları bu kişilerin evlerini soymaktır. Film gerçek bir olaydan esinlenilmiştir.
Filmde hayranlarını olduğu ünlülerin evlerini soyan bir grup gencin bu hırsızlık maceralarını anlatıyor. Film hırsızlığın masum, basit ve komik yönlerini de gösteriyor. Film boyunca çok fazla özendirici şekilde uyuşturucu madde kullanılmaktadır.

ABD vizyona giren filmler (Ek olarak):
(Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)


Insidious: 2 - Insidious: Chapter 2: Lambert ailesini anlatan ünlü korku filminin devam filmi.

The Family - Belalı Tanık: Manzoni ailesi tanık koruma programıyla Fransa'ya yerleşir. Kökeni mafya geleneğine dayanan aile bir çok tehtit almaktadır. Fakat Manzoni ailesi küçükten büyüğe tehlikelere karşı hazırdır.

Blue Caprice: Gerçek bir hikayeden esinlenen film Amerikada katliam yapmaya niyetlenen baba oğulun hikayesi ve psikolojisi anlatılıyor.

Good Ol' Freda: Beatles grubunun ilk zamanların beri sekreterliğini yapmış, gruba en yakın olan kadın Freda. Dünyaca ünlü bu grubu filmde Freda'nın gözünden izleyeceğiz.

Informant - Muhbir: Katrina kasırgası sırasında FBI muhbiri olduğunu belli etmeden epeyce meşhur bir aktivist olmayı başaran Brandon Darby'nin hikayesi.

Grand Masti: Artık çok sık tekrarlanmaya başlayan yıllar sonra okul arkadaşları ile bir araya gelen bir gurubun hikayesi.

Haftanın Öne Çıkanları:

Turbo: Haftanın tek çizgi filmi Turbo ailelece sinemaya gidenler için okul öncesi haftada bir fırsat olabilir.
Arınam Gecesi- The Purge: Tüm topluma kanun yoluyla belli saatlerde özgürce suç işleme hakkı verilse ne olurdu?. Film bu konuyu işliyor.
Ajan - Möbius: Möbius merak duygusunun baş rol oynadığı akıcı bir dili olan bir tür gizli servis filmi.
The Family - Belalı Tanık: Bu hafta henüz Türkiyede vizyona girmeyecek olsa da başrollerini Robert De Niro, Michelle Pfeiffer ve Tommy Lee Jones'un oynadığı bu komik mafya filmi ilgiyi hakkediyor.

Bu hafta içerik bakımından ‘’Güvenli’’ filmler bölümü için önerilenler. (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)
1. The Help:
1960'lı yıllarda Missisippi'de yaşayan Eugenia Phelan, iyi bir eğitim almış okuldan mezun olmuştur. Ailesi arkadaşları gibi evlenip yuva kurmasını isterken o kariyer yapmak ister. Bir yazar olmak isteyen Eugenia ilk etapta bir yerel gazetede köşe yazarı olarak işe başlar. Bir süre sonra arkadaşının hizmetçileriyle yardımlaşarak onlardan esinlenerek yazmaya başlar. Kendisini farklı bir projenin içinde bulur. Bu proje bu 3 farklı kadını birbirlerine yaklaştırıp arkadaşlık bağları kurmalarına neden olacaktır.

2. Mutlu Aile Defteri:
Sert ve otoriter bir mizaca sahip Emekli Albay Yıldırım Taşyumruk günün birinde damdan düşer. Bu olay yıllar önce kendisinden koşa koşa kaçmış olan evlatlarını yeniden aynı çatı altında buluşturur. Yıldırım Bey artık daha güçlü, daha hızlı ve daha öfkelidir. Ve çocuklarının sakladığı sırları ortaya çıkarmakta kararlıdır. Çocukları ise yalanlarını sürdürmeye çalışırken her geçen gün daha da köşeye sıkışmaktadır. Kafası gittikçe karışan Yıldırım bey, yalanların, dolanların hangisi kime ait bir süre sonra ayırt edemez olur. Aslında önemli olan ise, en sonunda bu beş benzemez insanın tekrar aile olmayı başarıp Mutlu Aile Defteri’nde yer alıp alamayacaklarıdır?

3. Vehicle 19: Hapisten yeni çıkan Michael eski bir tanıdığını görmek için ülkesinden çok uzağa Johannesburg’a iner. Havalimanında kiraladığı araçlar karışınca. Michael istemeden de olsa kendini polis ve kirligüçler arasında bulacaktır..

4. Pasific Savaşı
- Pasific Rim:
Okyanusun altından gelen Kaiju isimli yaratıklar, insanlığı tehlike altına sokmuştur. Çaresiz insanlar Jaeger adından robot savaşçılar ortaya çıkarırlar, ve bu robotlar sadece iki pilot tarafından kullanılan beyin gücüyle çalışan robotlardır. Fakat Jaegerler bile bu durumda işe yaramazken, eski bir pilot ve onun stajyeri bu işe el atıp dünyayı kurtarmak için son şansı deneyeceklerdir.

Bu hafta içeriği itibarı ile ‘’En Güvenli’’ filmler bölümü için önerilenler. (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)
1.
Bal (2010):
Yusuf ilkokula başlamış, okuma yazma öğrenmektedir. Babası Yakup (35-38) ürkütücü bir ormanın derinliklerinde, yüksek ağaçların üzerine kurulmuş el yapımı kovanlarda üretilen karakovan balcılığıyla uğraşmaktadır. Babasıyla sık sık gittiği orman, Yusuf için gizemli bir yerdir... Yusuf bir sabah gördüğü rüyayı babasına anlatır. Bu rüya ikisi arasında sonsuza dek kalacak bir sırdır. Yakup, anlaşılmaz bir nedenle soyu hızla tükenen Kafkas arılarının peşinden uzak bir ormana gider. Babasının gidişiyle Yusuf iyice sessizliğe gömülür. Yusuf'un bu hali çay tarlasında çalışan annesi Zehra'yı üzmektedir. Ne kadar uğraşsa da Yusuf'u konuşturamaz.

2. Kız Kardeşim Momo
-(2009):

Dokuz yaşında bir çocuk; hem ağabey, hem baba, hem anne, hem de bir bilge olabilir mi ?
Ayşe için olur. Ve hatta Ayşe’nin gözünde hiçbir şeyden korkmayan bir ağabeydir Ahmet.
Ama Ahmet’te bir çocuktur ve korkuları vardır. Her şeyi bilmesi de imkansızdır.
Başka bir kadınla evlenip, evden ayrılan babaları Kazım, çocuklarını Hasan Dede’nin yanında kaderlerine terk etmiştir. Yaşlı ve yarı felçli bir dedeyle yaşayan iki kardeş her şeye rağmen yaşama umudunu yitirmezler. Yalın bir dille köyü, köyün insanlarını, kardeşlerin ilişkini anlatan film,bir Anadolu gerçeğini anlatıyor.
2009 İstanbul Film Festivali programında yer alan film, 59. Berlin Uluslararası Film Festivali ’nde de gösterilen iki Türk filminden biri oldu.


3. Gruffalo- (2009):
Ufak bir farenin ormandaki maceralarını ve zekasıyla tehlikelerden nasıl kurtulduğunu anlatan bir kısa animasyon filmi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.