Çinli hackerlar Türkiye'ye saldırdı

Çinli hackerlar Türkiye'ye saldırdı

Erdoğan'ın, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki şiddet olaylarına yönelik yaptığı "soykırım" değerlendirmesinin Çin'deki yankıları sürüyor.

Çinli sanal korsanlar, Türkiye'ye olan tepkilerini, Pekin'deki Türkiye Büyükelçiliği'nin internet sitesini hack'leyerek gösterdi.
Elçiliğin 'www.turkey.org.cn' sayfasını dün kıran sanal korsanlar, "Türkiye, Çin'in içişlerine karışmaktan vazgeçmeli. Bu bir uyarı" ifadelerini kullandılar. Siteyi çökerten ve kendisine 'Maffia Baron' adını veren Çinli hacker, "Sincan sorunu Çin'in içişlerine aittir ve başkalarının karışmasına açık değildir. Çin, bu sorunu halledecek güçtedir. Çin'deki Türkiye büyükelçiliğinin, bizim sesimizi duyacağını ümit ediyoruz" yazan bir mesaj bıraktı.


Başbakan Erdoğan, 10 Temmuz'daki açıklamasında, "'Vahşet' ifadesini Türkiye'de kullandım. Arkasındayım. Çünkü yüzlerce insanın öldürüldüğü ve bini aşkın insanın yaralı olduğu bir olayı, adeta bir soykırımı herhalde başka bir kelime ifade etmez" demişti


Dünyanın ilk siber savunma ordusu olarak bilinen ve bu zamana kadar çökerttiği sitelerle adından sıkça söz ettiren Ayyıldız Tim Türk internet korsanları da, Uygur Türklerine uygulanan baskılara tepki göstermek amacıyla Çin'den yayın yapan binlerce siteyi çökertmişti.


Çin resmi makamları, 5 Temmuz'dan bu yana Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde meydana gelen olaylarda 137'si Han Çinlisi 184 kişinin öldüğünü iddia ediyor.

Etiketler :