Çinli müslümanlar ilk teravih namazını kıldı

Çinli müslümanlar ilk teravih namazını kıldı

Çinli Müslümanlar, bu yılın ilk teravih heyecanını yaşadı.

Osman Erol'un haberi:

Resmi rakamlara göre 20 milyon kadar Müslüman'ın yaşadığı Çin'de Ramazan ayının ilk teravih namazı dün gece kılındı. Türkiye'den bir gün sonra Ramazan'a giren Çin'deki Müslümanlar, tüm dünyadaki gibi Ramazan'ı büyük sevinç ve heyecanla karşıladı.

18 milyon nüfuslu başkent Pekin'de yaşayan yaklaşık 200 bin Çinli Müslüman da Ramazan'ı ayını ilk teravihi kılarak karşıladı. Pekin'in merkezindeki camilerden Nanxiapo Camisi'nde ilk teravih namazı dün kılındı. Çin şivesiyle okunan ezanın ardından yatsı namazına müteakip ikişer rekâtlar halinde kılınan 20 rekâtlık teravih namazıyla gönüller Allah'a yöneldi. Sağlık sorunları bulunan yaşlılar da iskemleye oturarak namazlarını kıldı.

Çin'e özgü salâvatların getirildiği ve imamın huşu içinde kıldırdığı namazın ardından dağılan cemaat, cami önünde bir de Ramazan hatırası fotoğrafı çektirdi. Namazın ardından yaşlısı ve gencinin yüzünden Ramazan'ın heyecanı okunuyordu. Bunlardan biri de adı Şemseddin olan Ma Zhentian. Ramazan'ın Allah tarafından tüm Müslümanlara verilen bir yükümlülük olduğunu kaydeden Şemseddin, bunu hakkıyla yerine getirmelerini gerektiğini, bu ayda çok mutlu olduklarını dile getirdi. Genç Çinli Müslümanlardan bir grup da Ramazan'ın Müslümanları bir araya getiren çok önemli bir ay olduğunu ifade ederek, bundan dolayı Allah'a çok şükrettiklerini ifade etti.

Etiketler :