Çin'li ticari araçlar geliyor

Çin'li ticari araçlar geliyor

Dünyanın üçüncü büyük otomotiv üreticisi haline gelen Çin'den iki marka daha Türkiye'ye gelecek. Araçlardan biri minivan diğeri ise kamyonet. İşte ayrıntılar.

İlk Çinli ticari araç sonbaharda yollarda

Dünyanın üçüncü büyük otomotiv üreticisi haline gelen Çin'den iki marka daha Türkiye'ye gelecek. Araçlardan biri minivan diğeri ise kamyonet. İşte ayrıntılar.

İlk Çinli otomobilin Türkiye'de şubatta çıkmasının ardından, sonbahardan itibaren iki yeni Çinli marka daha pazara katılıyor. Jet uçağı, helikopter ve otomotiv üretimi yapan Hafei Harbin Motor, minivan tarzı ticari araçlarla Türkiye'ye girmeye hazırlanıyor. Markanın tüm otomotiv ürünlerinin Türkiye distribütörlüğünü Kuralkan Grubu aldı. 20 yıldır motosiklet üretimi yapan Kuralkan, ikinci etapta Hafei'nin binek modellerini de ithal edecek. Kuralkan Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Said Kuralkan, Çinli otomotiv markası arama sebeplerini, "Uzun bir süredir tüm Türkiye'de yaygın bir teşkilatla çalışıyoruz. Bu tecrübe bize pazarda eksik kalan noktaları yakalama fırsatı verdi. Birkaç yıldır araştırıyorduk." sözleriyle açıkladı.

İthal edilecek araçların AB uygunluk belgelerini Hafei'nin değil kendilerinin takip ettiğini ifade eden Kuralkan, motorların Euro 4 uyumu için Belçika'dan ilk seferde belge aldıklarını dile getirdi. Bu araçların Türkiye'de satılması için gereken tüm şartları yerine getirdiklerini, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na 40'ın üzerinde bayi ve servis belgesiyle başvurduklarını ifade eden Kuralkan, "Eylülde satış yapmaya başlamayı ve ilk yıl bin araç satmayı planlıyoruz. Yılda 4-5 bine ulaşacak bir kapasite görüyoruz." şeklinde konuştu. Hafei Harbin Motor'un Türkiye pazarına girecek ilk iki ürünü Zhongyi minivan ve Ruiyi kamyonet olacak. Zhongyi minivan, 4 kişilik, 3,74 metre boyunda ve 1 litre hacimli ekonomik bir motorla yol alıyor. Ruiyi kamyonet ise her işe uygun olarak farklı bir kasayla kullanılabiliyor.

İlk Çinli binek otomobil olarak Chery'nin Mermerler Grubu tarafından Türkiye pazarına sunulmasının ardından, diğer Çinli marka Geely de 7 ay önce binek araçlar için Anadolu Grubu ile distribütörlük anlaşması imz

Kaynak:Haber Kaynağı