Çinlilerin izlediği Türk

Çinlilerin izlediği Türk

Çinliler, Uzakdoğu'nun ve aynı zamanda dünyanın en büyük firmaları arasında yer alan dev markaların reklamlarında oynayan Türk'ü izliyor.

2006 yılında öğrenim için Tayvan'a giden Rıfat Karlova'nın sokakta keşfedilmesi ile başlayan kariyeri, bugün milyonlarca insanın izlediği televizyon şovlarına ve Çinlileri güldüren tek kişilik sahne gösterilerine dönüştü. Başarısını "Dünyaya açılmaktan korkmamak" olarak niteleyen Karlova, kariyerinde daha yolun çok başında olduğunu belirtti. Televizyonda Asya'nın çok sayıda tanınmış yıldızıyla çalıştığını ifade eden Karlova, katıldığı program ve yer aldığı şovlarda Türkiye'yi sürekli anlattığını, bu
sayede izleyicilerin Türk kültürüne olan ilgilerinin giderek arttığını söyledi.

Çevre ülkelerde de izlenen televizyon şovlarında yer almanın heyecanlı ve bir o kadar da keyifli olduğunu dile getiren Karlova, yabancı bir yüzün özellikle Asya gibi bir coğrafyada karşılaştığı çok sayıda zorluk olduğunu belirtti. Kendini geliştirmek için yıldız şovmenleri çok daha yakından takip ettiğini ve onlardan çok fazla şey öğrendiğini söyleyen Karlova, yer aldığı şovlar için "Asya'nın renkli şovlarına bir Türk olarak daha çok renk kattığımı düşünüyorum" dedi.
Son olarak dünyaca ünlü bir gezi kanalı için kamera karşısına geçen Karlova, ilkbahar ayında 30 ülkede yayınlanacak program sayesinde Asya'da bir Türk rüzgarı eseceğinin mesajını verdi. Türk olarak dünya eğlence sektöründe atmış olduğu adımlarla Asya'da ve özellikle Çin coğrafyasında daha fazla tanınan Rıfat Karlova, Türk sanatçılarının dünyanın her yerinde adının duyulması için bir Türk olarak elinden geleni yapmaya çalıştığını fakat Türkiye olarak sadece Batı değil, aynı zamanda günümüzün dev ekonomileri durumuna gelmiş olan başta Çin olmak üzere diğer Uzakdoğu ülkelerine de odaklanılmasının gerektiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :