Çıplak'tan Uğur Dündar'a 'namaz' uyarısı

Çıplak'tan Uğur Dündar'a 'namaz' uyarısı

RTÜK'ün MHP'li üyesi Esat Çıplak Cuma namazına giden çocukları suç örgütü mensubu gibi lanse eden Uğur Dündar'ın haberi dolayısıyla Star TV'yi uyardı.

Açıklamasında “Parti aidiyetlerinin ve gündelik siyasal algılamaların üstünde ve onlardan bağımsız bir tür toplumsal rutin haline gelmiş dini vecibeden dehşet senaryosu üretmeyi makul gören yabancılaşma halinin üzücü olduğu görüşüne yer veren Çıplak, milletin değerlerini anlama gayretinin bile bu tür bir yabancılaşma duygusunu yenebilmek için zorunlu bir ilk adım olacağını belirtti.

"Güney Kutbunda mı yaşıyorsunuz…"

Dinin kültüre damıttığı adeta örfleşmiş yüzlerce yıllık bir sosyal merasim olan Cuma Namazı'nın şayet Güney Kutbu'nda gerçekleşmediyse ne tür bir haber değeri taşıdığını anlamakta güçlük çektiğini belirten Esat Çıplak, milletin milli ve manevi değerler sistematiğinin bu kadar uzağında duran bir aydın yaklaşımının genel ahlaka aykırı düşmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

"Hiçbir kimsenin milletimizi dininden dolayı aşağılayabilme imkanı ve kabiliyeti yoktur.."

Bahsi geçen yayına milletimizin milli ve manevi değerlerine ileri derecede yabancılaşmadan kaynaklanan bir üslubun hâkim olduğu görüşünü dile getiren Çıplak “Şunun iyi bilinmesi gerekir ki hiçbir yayının milletimizi İslam dininden dolayı aşağılayabilme imkân ve kabiliyeti yoktur” diye konuştu.
Sözlerine “Kahir ekseriyetinin müşterek dinini aşağılama gayreti absürt ve boş bir gayrettir” diyerek devam eden Çıplak “milletimizin dininden dolayı en ufak bir aşağılık duygusuna sahip olduğu düşünülemez” dedi.
Esat Çıplak, bu tür yayınların aslında genel ahlaka uygunluk ve toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı olmama ilkelerini ihlal ettiği görüşünde olduğunu belirtti.

www.gazete5.com

Etiketler :