Çirkin Ayrımcılığa Sert Tepki

Çirkin Ayrımcılığa Sert Tepki

Bir ilaç firmasının beslenme üzerine düzenlediği toplantıya örtülü doktorların içeriye alınmamasına tepkiler sürüyor...

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Başkanı Rıdvan Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, 10 bayan doktora yapılan muameleyi 'adice' olarak değerlendirdi.

Kaya, açıklamasında şunları kaydetti: "Bu çirkin uygulamaya, başörtüsü özelinde İslami kimliğe ve değerlere yapılan bu alçakça saldırıya ilişkin olarak Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Dikmengil'in ve emekli bir albay olan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Enver Duran'ın bir sözünün olup olmadığını bilmiyoruz. Muhtemelen konuyu geçiştirecek ya da adalet ve insanlıktan uzak, faşizan içerikli birtakım karar müsveddelerini öne sürerek yasalardan falan söz edeceklerdir. Oysa insanların inançlarına, kimliklerine yasak getiren, insan onurunu zedeleyen, aşağılayan hiçbir düzenlemenin yasal da olsa hukuki bir zemininin olamayacağı açıktır, tartışmasız bir gerçektir."

Trakya Üniversitesi Balkan Kampüsü içerisinde bulunan Kongre Merkezi'nde önceki gün beslenme üzerinde toplantı yapılmıştı. Özel bir ilaç firması tarafından davet edilen İstanbul'daki değişik hastanelerde çalışan doktorlar salonu girmeye çalıştığı sırada güvenlik görevlilerinin engeli ile karşılaşmıştı.

Doktorlar nedenini sorduklarında kendilerine "Bu dekanlığın bir emri. Bu nedenle içeri alınamayacaksınız" cevabı verilmişti. Bunun üzerine konuyla ilgili olarak bir yetkili ile görüşme talebini ileten bayan doktorlar, herhangi bir yetkili ile görüşemeyince toplantıya katılamadan üniversiteden ayrılmıştı.

Etiketler :