"Cirmin kadar yer yakarsın"

"Cirmin kadar yer yakarsın"

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, CHP Grup Başkanvekili İnce'ye TBMM'deki konuşmasını hatırlatarak, "Cirmin kadar yer yakarsın. Ne yapabilirsin sen" dedi.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce'ye TBMM'deki konuşmasını hatırlatarak, "Cirmin kadar yer yakarsın. Ne yapabilirsin sen" dedi.

Yalova'da partisinin il binasının açılışında törenine katılan Sırrı Sakık, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda partililere seslendi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, Meclis'te bir BDP milletvekilinin Abdullah Öcalan'a 'sayın' demesine tepki gösterdiğini hatırlatan Sırrı Sakık, şunları söyledi:

"Arkadaşımız çıktı düşüncelerini ifade etti ve ‘Sayın Öcalan' dedi. Kıyamet koptu. Ey milletvekilleri. Siz bizim beynimizin, bedenimizin efendileri misiniz? Biz kime ‘sayın' deriz, kime nasıl hitap ederiz onları biz biliriz. O kıyametleri kopartan biri de CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce. Sol gelenekten gelen biri CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce ‘Tepem attı, kendimi tutamıyorum' diyor. Kendini tutamazsan ne yaparsın? Cirmin kadar yer yakarsın. Ne yapabilirsin sen? Siz bizi tehdit ederek, siz bize pençelerinizi göstererek bizim sizden korkacağımızı mı zannediyorsunuz. Korksaydık zaten burada olmazdım."

Sakık'ın konuşmasının ardından yaklaşık 300 kişilik partili grubu, polis kordonu eşliğinde Cumhuriyet Caddesi üzerindeki parti binasına yürüdü. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş sırasında BDP'liler 'Hakikatleri araştırma komisyonu kurulsun' pankartı taşıdı. Ardından BDP il binası Sırrı Sakık tarafından açıldı.

Etiketler :