Cizre'den ilk HACI kafilesi

Cizre'den ilk HACI kafilesi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Nuh Nebi Camii'nde bir araya gelen ilk hac kafilesi yola çıkarken, hacı adayları ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Cizre'de hacı adayları için Nuh Nebi Camii'nde düzenlenen uğurlama töreni Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Törende hacı adaylarına hitaben bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Mehmet Sami Yıldız, hac kelimesinin anlamının 'büyük ibadet' demek olduğunu ifade etti. Yıldız, şöyle dedi:

"İbadetlerin en büyüklerinden olan hac ibadetini Peygamberimiz'in (SAS) övüldüğü şekilde yapmayı hepimize nasip eylesin. Hacı, evinden çıkıp geriye dönünceye kadar Allah'ın misafiridir. Bir kimse Allah'ın misafiri olmasının gereği ne ise onu yapmalıdır. Ağır başlı bir şekilde kalbimizi Allah'a bağlayarak, bütün dilimiz zikirle, gönlümüz Allah'ı hatırlayarak buradan çıkalım, yine dilimiz zikirle, gönlümüz Allah'a bağlı bir şekilde bütün günahlarımızdan arındığımız halde buraya geliriz inşallah."

Hacı adaylarından İbrahim Kuyumcu da "Bu duyguyu bir cümle ile ifade edemem. Allah bütün Müslüman kardeşlerimize nasip etsin. Çok güzel bir duygudur. Biz bu heyecanla beraber Nuh Nebi Camii'nde bulunmaktayız. Hayırlısı ile Medine'ye yolculuğumuz şimdiden başladı." diye konuştu.

Ahmet Özkalay da Allah'tan, bu yolculuğu herkese hayırlı kılmasını diledi. Özkalay, "Allah bizi ve bütün ümmeti Muhammed'i affetsin. Allah herkesi imana getirsin. Çünkü hak yolu budur." dedi. Bir yaşlı bayan da Hacc'a gidecek herkese dua ederek, yakınlarından haklarını helal etmelerini istedi.

Bu yıl Diyanet aracılığıyla gidecek bay-bayan yaklaşık 65 hacı adayının hazır bulunduğu törende, imam ve müezzinlerden oluşan ilahi gurubu, söylediği hac ilahileriyle hacı adaylarını duygulandırdı.

 

Etiketler :