Clinton: Halkı da Kaddafi'ye 'git' dedi

Clinton: Halkı da Kaddafi'ye 'git' dedi

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Libya lideri Muammer Kaddafi'yi ayaklanmayı bastırmak için paralı askerler ve haydutlar kullanmakla suçlayarak, "Libya halkı Kaddafi'nin gitmesi gerektiğini açıkça ortaya koydu" dedi.

İsviçre'nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi toplantısına katılan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Libya ve Kaddafi hakkında açıklamalarda bulundu. Clinton, "Albay Kaddafi'nin güvenlik güçlerinin barışçıl amaçlı gösteri düzenleyenlere ateş açtığını gördük. Silahsız sivillere karşı ağır silahlar kullandılar. Paralı askerler ve haydutlar protestocuların üzerine salındı. Onlar bu hareketleriyle meşru yönetim hakkını kaybetti. Libya halkı Kaddafi'nin derhal, yeni bir şiddete yol açılmadan ve gecikme olmaksızın gitmesi gerektiğini açıkça ortaya koydu" dedi.

Clinton ayrıca bu konuda harekete geçmek bütün seçeneklerin masada olduğunu söyleyerek, "Harekete geçmek için mümkün olan bütün seçenekleri incelemeye devam edeceğiz. Libya hükümeti kendi halkını öldürmeye ve tehdide devam ettiği sürece hiçbir seçenek masanın dışında değildir" dedi. Ortadoğu'da reform talep eden gençlerden övgüyle bahseden Clinton, "Dünya onların cesaretinden ve kararlılığından ilham aldı. Bizler de sizin yaptıklarınızdan ilham aldık ve geleceğiniz için yaptıklarınızdan yüreklendik"

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :