Clinton, İhsanoğlu'nu davet etti

Clinton, İhsanoğlu'nu davet etti

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu, görüşmelerde bulunmak üzere Washington'a davet etti.

İKT'den yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Kahire konuşmasında İKT ile yapılacak projelerden sözetmesinin ve Clinton'ın genel sekreterle yaptığı kısa görüşmede, sözedilen konuları görüşmek üzere Washington'a çağırmasının ardından, Cidde'de bulunan genel sekreterliğe Clinton-İhsanoğlu görüşmesinin daveti ulaştı.
Washington'da yapılacak olan toplantıda, İslam coğrafyasındaki son gelişmeler ile son dönemde ivme kazanan İKT-ABD ilişkileri ve ABD'nin İslam dünyasına açılımı çerçevesinde gerçekleştirilecek inisiyatiflerin ele alınması bekleniyor.
Görüşmede, İslam dünyası ile ABD arasında kilit öneme sahip olduğu belirtilen Filistin-İsrail ihtilafının çözüm yollarına ilişkin hususların da ağırlıklı olarak gündeme gelmesi bekleniyor.

Toplantıda ayrıca, Obama'nın Kahire konuşmasında belirttiği üzere, bir önceki dönemde başlatılan, İslam ülkelerinde anne ve çocuk sağlığını iyileştirme projesinde gelinen son nokta ve çocuk felciyle mücadele gibi konular da tartışılacak.

Toplantının ardından İKT heyetinin, Obama dış politikasının en önemli mimarlarından eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright ile de bir görüşme yapması planlanıyor.

Etiketler :