Clinton kadın başkan istiyor

Clinton kadın başkan istiyor

Ölmeden önce Beyaz Saray’a bir kadın başkanın geldiğini görmek istediğini söyleyen ABD eski Başkanı Bill Clinton, fakat bu boşluğu karısının mı dolduracağı yönünde bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Daily Mail’in haberine göre Pazartesi günü Çin’de düzenlenen bir finans konferansında konuşan Clinton, “Umarım sağlığımda kadın bir başkanımız olur ki bence bu Amerika’nın yanı sıra dünya için de iyi bir şey olur” dedi.

Clinton, önceki dönemlerde verdiği birçok röportajda olduğu gibi bir kez daha Hillary Clinton’ın başkanlığa adaylığını koymaya karar vermesi halinde harika bir aday olacağı yönündeki düşüncesini yineledi.

Hillary Clinton’ın gelecek planlarına ilişkin konuşan ABD eski başkanı, “Fakat (Hillary’nin) adaylığını koyup koymayacağını bilmiyorum, ayrıca politikada ‘kesin bir şey’ gibi bir şey yoktur” dedi.

Konferans katılımcılarından biri, Clinton’a, ‘first koca’ olmayı arzu edip etmediği yönünde bir soru sorarak konuyu tekrar gündeme getirdi.

Bunun üzerine Clinton, “Yani, bu sorunun cevabını bilseydim de söyleyemezdim. Fakat sana dürüst bir cevap verebilirim: Hiçbir fikrim yok” dedi.

The Malay Mail Online’da belirtildiği üzere Clinton ayrıca karısı için “şimdiye kadar çalıştığım en yetenekli kamu çalışanı” dedi.

Hillary Clinton’ın politik geleceğine ilişkin yorumlar, eski first ladynin Ocak ayında Dışişleri Bakanlığı görevinden ayrılmasından bu yana devam ediyor.

Hillary Clinton ise henüz 2016 başkanlık seçimine gireceğine dair net bir açıklamada bulunmuş değil. 

TurkishNY.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.