Clinton: Obama kazanırsa devam etmek istemiyorum

Clinton: Obama kazanırsa devam etmek istemiyorum

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, 2012 yılındaki başkanlık seçimlerinde Başkan Barack Obama'nın tekrar seçilmesi durumunda bugünkü görevine devam etmek istemediğini dile getirdi.

Clinton ayrıca bir dönem 2012 seçimlerinden sonra başkan yardımcısı olacağı yönündeki haberleri de yalanlayan Clinton, Beyaz Saray'da ya da Savunma Bakanlığı gibi bir görevi de istemediğini dile getirdi.

 

Clinton, Başkan Obama'nın ikinci dönem başkanlık için gireceği seçimden zaferle ayrılması durumunda kendisinin dışişleri bakanlığı görevine devam etmeyeceğini ifade etti. Clinton, Obama'nın kendisine başkan yardımcılığı ya da savunma bakanlığı görevini teklif etmesi durumunda da cevabının ''hayır'' olacağını söyledi. Clinton, CNN televizyon kanalına verdiği mülakatta, 2008 yılındaki seçimlerde olduğu gibi başkanlık adayı yarışına da girmeyeceğini kaydetti. Dışişleri Bakanı Clinton, ''Bildiğiniz gibi, başkanlık yarışında (2008 için) çok iyi deneyimlerim oldu ve bana destek olan ve bu imkanı tanıyanlara şükran duyuyorum. Ancak artık bunlar üzerinde durmak istemiyorum'' diye konuştu.

Yapmak istediği görevi şuanda yaptığına işaret eden Clinton, ''Şimdi ne fikri ne de amaç olarak tekrar yarışa girmek (başkan adaylığı) istemiyorum. Yalnızca önümüzdeki iki yıl süresince yaptığım işi en iyi şekilde devam ettirmek'' dedi.

Clinton, Başkan Obama ile Demokrat Parti'den girdiği başkan aday adaylığı yarışını kaybetmişti. Ancak Clinton, Demokrat Parti ön seçimlerinde rakibi Obama'ya yakın oy almayı başarmıştı. Clinton ayrıca 2016 yılında başkan adayı olup olmayacağı yolundaki soruya da, ''Bu görevden sonra hiçbir şeyi hayal etmiyorum'' şeklinde cevap verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :