Clinton'dan Akçakale tepkisi

Clinton'dan Akçakale tepkisi

Akçakale'ye top mermisi düşmesiyle ilgili ABD Dışişleri Bakanı Clinton sert açıklamalar yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşmesiyle ilgili olarak, ''Suriyelilerin sınır ötesinden ateş açmalarından ABD olarak öfke duyduklarını ve sınırın Türk tarafında meydana gelen can kayıplarından çok üzüntülü olduklarını'' belirtti.

Clinton, Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerlan İdrisov ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Akçakale'deki gelişmelerle ilgili soruyu da yanıtladı.

''Suriyelilerin sınırın ötesinden ateş açmalarından öfke duyuyoruz. Sınırın Türk tarafında meydana gelen can kayıplarından çok üzüntülüyüz. Türk dostlarımızla birlikte çalışıyoruz'' diyen Clinton, bundan sonra izlenecek en iyi yolun ne olabileceği konusunda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bugün bir telefon görüşmesi yapacağını kaydetti.

"TÜRKİYE SURİYE'YE GİRERSE" SORUSU

Clinton, Türklerin tek taraflı bir askeri müdahaleyi düşündüğü haberleri karşısında ABD'nin pozisyonunun ne olduğuna ilişkin soruya, "Durum çok çok tehlikeli" diyerek şöyle yanıt verdi:

"Suriyelilerin sınırın öteki tarafna ateş açmaları konusunda öfke içindeyiz. Türk tarafında yaşanan can kayıpları için çok büyük üzüntü duyuyoruz. Türk dostlarımızla çalışıyoruz. En iyi nasıl bir yol alınabileceği konusunda ben de Türk Dışişleri Bakanı ile daha sonra konuşacağım. Ama bu olay aynı zamanda sadece başta kalma hırsıyla yol alan ve verdiği zarara, can kayıplarına aldırmaksızın, Suriye'nin içinde, şimdi de Suriye sınırının öteki tarafında, komşularda giderek artan bir şekilde devam eden şiddete rağmen Esad Rejimi'nin sonuna kadar yanında yer alan İran gibi ülkelerin desteklediği rejimin kendi halkına yaşattığı acılar meselesine de geliyor. Çok, çok tehlikeli bir durum. Bütün sorumlu ülkeler, Esad Rejimi'ni ateşkes yapmak, kendi halkına saldırmayı bırakmak ve ülkedeki siyasal geçişi başlatmak konusunda ikna etmek için bir araya gelmek zorunda

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.