CNN Kime Hizmet Ediyor?

CNN Kime Hizmet Ediyor?

CNN televizyonu, ilk defa 4 Aralık 2008'de yayınladığı Türkiye aleyhtarı haber dosyasını yeniden yayınladı.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin 'sözde Ermeni soykırımı' karar tasarısını kabul etmesinin yankıları sürerken, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen bir yayın da Amerika'daki CNN haber kanalında yayınlandı. CNN televizyonu, ilk defa 4 Aralık 2008'de yayınladığı Türkiye aleyhtarı haber dosyasını cumartesi akşamı yeniden yayına koydu.

Amerikan CBS Televizyonu da geçen hafta başında Temsilciler Meclisi Komitesi'ndeki toplantıdan sadece 4 gün önce yayınladığı haber dosyası ile tepkilere neden olmuştu. CBS'ten sonra CNN'in de Türkiye aleyhtarı bir tarzda program yayınlaması Amerika'da yaşayan Türklerin tepkisine neden oldu.

Christiane Amanpour tarafından sunulan 'Scream Bloody Murder' adlı belgeselin 7 Mart Cumartesi akşamı saat 20.00'de yeniden yayınlanmasına tepki için CNN'de tepki mailleri yağıyor.

CNN'e tepki gösteren Türkler, 1 yıldan fazla süre önce yayınlanmış bir programın aynı şekilde bugünlerde yayınlanmasının tesadüf olmadığını belirterek, bunun Ermeni Diasporası'nın maddi desteği ile yapıldığına inanıyorlar.

CNN Televizyonu'nun internet adresine tepkilerini yazan birçok Türk, "Ermeni Diasporası'nın maddi desteği ile tek yanlı tutum sergileyen CNN Televizyonu'na bu tür yanlı habercilik yapmak yakışmıyor ve bu basın etiğine de aykırı." şeklinde itirazlarını dile getirdiler.

20'nci yüzyılın soykırımlarının işlendiği 'Scream Bloody Murder (Kanlı Cinayetlere Karşı Haykır)' başlıklı belgeselde Yahudilerin İkinci Dünya Savaşı'nda yaşadıkları ile Kamboçya, Ruanda, Irak, Darfur'da yaşanan soykırımlar konu ediliyor. (CİHAN)

Etiketler :