CNN Türk dünya televizyonlarına kapak attı

CNN Türk dünya televizyonlarına kapak attı

Devlet televizyonu dışında kimseye konuşmayan, Kaddafi'nin yerine hazırladığı oğlu Seyfül İslam Muammar Kaddafi bir Türk kanalına ilk kez özel söyleşi verdi.

Türkiye günlerdir Libya'daki olayları yakından takip ediyor. Radikal yazarı gazeteci Cüneyt Özdemir, Libya'nın başkenti Trablus'a gitti ve Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi ile görüştü.

Seyfülislam Kaddafi, Libya devlet televizyonundan sonra ilk kez konuştu. 

CÜNEYT ÖZDEMİR O RÖPORTAJI ANLATTI

CNN Türk'te yayınlanan Haber Toplantısı programına da katılan ve yayın hazırlıkları sürerken röportajı nasıl gerçekleştirdiğini anlatan Cüneyt Özdemir şöyle konuştu:

"Deyim yerindeyse inanılmaz bir operasyon yaptık. Saat 4 gibi Rıdvan Akar'ı aradım dün. Saatlerce tartıştık. Böyle bir röportajı yapmalı mıyız diye.

"HERKESİN KAÇTIĞI TRABLUS'A İNDİK"


Sonuçta Libya'da çok büyük yatırımları olan Rönesans şirketinin sahibi Erman Ilıcak uçağını tahsis etti röportaj için. Bir grup iş adamı ile birlikte herkesin kaçtığı Trablus'a indik. Önce Havaalanında bekletildik. Ardından Devlet televizyonu'na gittik. Seyfülislam Kaddafi ile de orada görüştük.

"EL CEZİRE'YE KARŞI MEDYA SAVAŞI BAŞLATTILAR"

Libya'da bir medya savaşı başlamış durumda. Yapılan yayınlardan, başta El Cezire'nin yayınından son derece rahatsızlar. Bir bilgilendirme atağına geçtiler. İlk olarak da bir Türk gazetecisi ile bir Türk kanalına konuştu. Türk ve dünya kamuoyuna bir mesaj vermeye çalışıyorlar. Bazı bölgelerde çatışmalar olduğunu saklamıyorlar. Ama "bunlar terörist" diyorlar. Dış güçlerin propagandası var diyorlar.

"KADDAFİ KAÇMAYI DÜŞÜNÜYOR MU?"

Sorulması gereken her şeyi sorduk. Malta'ya kaçan pilotlardan, afrikadan gelen lejyonerlere her şeyi sorduk. Muammer Kaddafi'nin 40 küsür yıllık iktidarı yetmedi mi, B Planınız var mı, Kaddafi ailesi kaçmayı düşünüyor mu... Bu soruların hepsini sorduk. Son derece kendinden emin, rahat, batılı izlenimiz veren bir portre Seyfülislam Kaddafi.


 



RÖPORTAJ BUGÜN CNN TÜRK'TE

Libya bölündü mü?, Bölünen Libya'ya Kaddafi müdahale edecek mi? Savaş uçakları nereyi bombalıyor, 'Lejyoner sniper'lar protestocuları öldürüyor mu? Malta'ya kaçan iki pilot için Kaddafi'nin oğlu ne dedi? Türkiye ile ilgili sözlerini nasıl düzeltti? Ve en önemlisi Kaddafi ailesinin kaçış planı var mı?

Devlet televizyonu dışında kimseye konuşmayan, Kaddafi'nin yerine hazırladığı oğlu Seyfül İslam Muammar Kaddafi CNN Türk'ten Cüneyt Özdemir ile  özel söyleşi yaptı. CNN söyleşinin tamamını saat 13'de yayınlayacak.
 

Etiketler :