Çocuğunuza 3 yaşından itibaren kitap okuyun

Çocuğunuza 3 yaşından itibaren kitap okuyun

3 yaşında her gün kitap okunan çocuklar 5 yaşında gelişmiş zekaya sahip oluyor.

9 aylıkken temel yetenekleri henüz gelişmemiş olan çocukların ileride zeka olarak arkadaşlarından geri kalabileceğini ve 5 yaşına geldiğinde de davranış bozukluklarının ortaya çıkabileceğini ortaya kondu. 15 bin çocuğun 5 yaşına kadar gelişen zekası; kelime bilgisi, çevresini tanıma ve resim testleriyle ölçüldü, önceki yıllarla karşılaştırıldı. Buna göre;
* 5 yaşına geldiğinde zeka olarak arkadaşlarının gerisinde kalan çocukların 9 aylıkken emekleme ve eşyaları elleriyle tutma gibi temel becerilerinin gelişmediği belirlendi.

* 3 yaşında her gün kitap okunan çocuklar 5 yaşında gelişmiş zekaya sahip oluyor.

* 9 aylıkken kendi kendine oturma, emekleme, ayakta durma ve ilk adımlarını atma gibi becerilere sahip olmayan bebeklerin zekalarının 5 yaşına geldiğinde yaşıtlarından 5 puan daha düşük olduğu belirlendi.

* Uzmanlar, temel becerilerde gecikmenin her çocuktan birini etkilediğini ve yoksulluğun bu durumu daha da beter hale getirdiğini ortaya koydu.


Yabancı dil duyan bebek daha yetenekli


Amerİka’da yapılan bir araştırmada, anne karnında iken etrafında birden fazla dil konuşan bebeklerin, doğduktan sonra başka bir yabancı dili öğrenmeye daha yatkın oldukları ortaya çıktı. British Clumbia Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, bebeklere anne karnındayken İngilizce ve Filipinlerde konuşulan Tagalog dili dinletildi. Anne karşısında sadece İngilizce konuşmaları duyan bebekler Tagalog diline karşı kayıtsız kaldı. Ancak anne karnında hem İngilizce hem de Tagalog dilini duyanlar, Tagalog dili konuşulurken dikkat kesildi.


Genetiği zengin olan kadın aşkta kazanıyor


Avustralya’da yapılan bir araştırmada, bir kadının hayatı boyunca birlikte olduğu erkek sayısının, genetik farklılıkla büyük bir oranda ilgili olduğu ortaya çıktı. Yani bir kadının ne kadar farklı geni

olursa, o kadar çok erkek arkadaşı oluyor. Gen çeşitliliği az olunca da aşkta istediğini bulamıyor. Gen çeşitliliği anne ve babasından geliyor. Batı Avustralya Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, üst düzey kariyer sahibi 150 kadından DNA örnekleri alındı ve incelendi.

vatan
 

Etiketler :