Çocukların yemekleri seçim bürosuna

Çocukların yemekleri seçim bürosuna

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonun ayrıntıları netleşiyor. 2009’daki yerel seçimlerde, CHP’nin seçim bürolarında yenilen kumanyaların, 23 Nisan’da çocuklara dağıtılmış gibi gösterildiği belirlendi.

Son yılların en büyük yolsuzluk operasyonu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gerçekleştirildi. Hazırlanan bilirkişi raporlarına göre, 2009 yılındaki yerel seçimde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun seçim bürolarına gönderilen sandviç, meyve sularının, 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklara dağıtılmış gibi gösterildiği tespit edildi. Raporlarda ayrıca zanlıların, teslimat adresi olarak faturalara CHP seçim bürolarını yazdığı, teslim alan imzası bölümünde de tahrifat yaptıkları yer aldı. Raporda, o dönemde Satınalma Müdür Yardımcısı olan Cemal Hayati Öztürk’ün yaptığı bir telefon görüşmesinde “İşte o soğuk sandiviç bilmem ne işte o kesilen faturalar onları işte onları şeyde kullanıldı ama 23 Nisan bilmem ne gibi seçimden sonra öyle o ad altında giydirildi” sözleri de yer aldı.

İmzası olan çalışan müdürü suçladı

Seçim bürolarına gönderilen kumanyaları teslim almamasına karşın sevk irsaliyelerinde imzası bulunan gerçek kişi değiştirilerek ‘teslim almış’ gibi görünen Grand Plaza çalışanı Ç.Ç, imzaları yetkisi olmamasına karşın Eski Genel Müdür Muharrem Derbentoğlu’nun talimatıyla attığını ileri sürdü. Sorgusunda seçimn bürolarına gidip gitmediği sorulan Ç.Ç’nin, “Seçim bürolarına hiç gitmedim. O dönemde genel müdür olan Derbentoğlu’nun talimatıyla irsaliyeleri imzalamak zorunda kaldım. Benzer durumdaki birkaç kişi işten çıkarılmıştı” diyerek kendisini savunduğu öğrenildi. Ç.Ç’nin, Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu’nun akrabası olduğu da ileri sürüldü.

Kabul etmeyen çalışan işten atıldı

Grand Plaza’da yapılan yolsuzluklar, belediye çalışanı Cevahir Cem Kiraz tarafından şikayet edilmesiyle ortaya çıkmıştı. Kiraz, 2 Nisan 2010 tarihinde konuyu İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirmişti. Cem Kiraz, belediye şirketi Grand Plaza’da çalışırken CHP seçim bürolarına gönderilen kumanyaların 23 Nisan’da çocuklara dağıtılmış gibi gösterilmek istenmesine karşı çıkınca işten atılmıştı. Kiraz, CHP seçim bürolarına, kumanya, içki, su, çay, kahve gibi malzemelerin gönderildiğini belirterek Cumhuriyet Başsacılığı’na başvurmuş, dilekçesinde, seçim kanununa göre yasak olan bu durumu Genel Müdür Muharrem Derbentoğulları, Genel Müdür Yardımcısı Haydar Ballı tarafından yaptırıldığını ileri sürmüştü. Olayları Aziz Kocaoğlu’na anlatmak için belediyeye gittiğinde özel kalem Müdürü Levent İşler’in kendisine CHP örgütünün bu durumdan etkileneceğini söylediğini anlatan Kiraz, “Anlatmam halinde beni yakacaklarını söyledi” diye konuşmuştu. İlk operasyonda tutuklanan organizatör Hakan Say da polisteki ifadesinde, Kocaoğlu’nun seçim harcamalarıyla ilgili sorulara “Başkan Kocaoğlu’nun kendi cebinden harcaması gereken seçim start çalışma harcamalarını, kendi hesabından değil de Belediyenin aracılığıyla görmüştür. Anadolu Ateşi ve Zülfü Livaneli konser biletini Belediye kasasından ödemeyi teklif ettiler. Belediye kasasından usulsüz çıkacağını bildiğim için ben bu durumu kabul etmedim” demişti.

İzmir-Antalya dostluğu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Akşam saatlerinde gerçekleşen ziyarette, ağırlıklı olarak iki kentin önemli projeleri ile işbirliği olanaklarının artırılması konuları görüşüldü. Prof. Akaydın’ın ziyaretinden büyük mennuniyet duyduğunu söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Mustafa Hocamız ile çok yararlı bir fikir alışverişi yaptık. Kendisini İzmir’de ağırlamaktan çok mutlu oldum” dedi.

İşte, CHP seçim bürosuna teslim edildiği iddia edilen yiyecek-içeceklerin listesi:

-18 bin 400 adet sandviç

-705 adet meyve suyu,

-12 bin 878 adet su,

-256 kilo çay,

-282 kilo şeker,

-51 bin 150 adet kristal bardak,

-24 kilo neskafe,

-32 kilo süt tozu,

-2.5 litre 78 adet kola,

-2.5 litre 64 adet fanta,

-219 adet kutu kola,

-265 adet damacana su,

-189 adet soda,

-96 adet bira, JB Wiski,

-72 adet çay bardağı takımı,

-24 adet nescafe bardağı takımı,

-10 kilo badem, ceviz, fındık vs.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.