Çocuklarınızı İzlemenin Yolu!

Çocuklarınızı İzlemenin Yolu!

Bir firma tarafından okul çantalarına yerleştirilen cihaz sayesinde aileler, çocukları nerede olursa olsun onları internet üzerinden takip edebiliyor.

Cihazı üreten firmanın Genel Koordinatörü Murat Pakten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilgisayar sistemleri ve yazılım üzerine çalışma yaptıklarını belirterek, gelen talep doğrultusunda böyle bir cihaz geliştirdiklerini söyledi.

Cihazın, gelişmiş bir güvenlik sistemi ürünü olduğunu ifade eden Pakten, birkaç yıldır bu işle uğraştıklarını ancak son aylarda cihaza olan ilginin çok arttığını vurguladı.

Pakten, cihaza en büyük ilginin Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinden geldiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

''Sistem 'Akıllı Çanta' olarak biliniyor. Özellikle Kayseri'de 3 çocuğun kaybolması haberleri televizyon ve gazetelerde yer aldıktan sonra aileler, bu konuyu daha fazla ciddiye almaya başladı. Siparişlerde inanılmaz artışlar oldu. Kullanıcılar yaygınlaştıkça bizlere ulaşan talepler de artıyor. Okullardan da toplu teklifler geliyor.''

Velilerin istedikleri çantayı kendilerine ulaştırmalarının ardından gizli bir bölümüne kibrit kutusu büyüklüğündeki cihazı yerleştirdiklerini anlatan Pakten, bundan sonrasının ise ailelere düştüğünü söyledi.

SERVİS ARACININ HIZINI BİLE ÖLÇEBİLİYORSUNUZ
Pakten, kullanıcı adı ve şifre verdikleri velilerin, istedikleri zaman
internetten sistemlerine girerek, çocuklarını adım adım takip edebildiklerini dile getirerek, ''Cihazın bir başka özelliği de çocuğun bindiği servis aracının hızını ölçebilmesi. Çocuğun bindiği servisin kaç kilometre hızla yol aldığı yine sistemde saniye saniye izlenebiliyor'' dedi.

Teslim aldıkları çantaya sistemi kurduktan sonra aynı gün içinde teslim ettiklerini belirten Pakten, cihazın maliyetinin 340 avro olduğunu bildirdi.

ÇANTADA ACİL DURUMLAR İÇİN DÜĞME VAR
Pakten, çantalarda bulunan acil durum düğmesinin de çocukların içinde bulunduğu zor anları aileye bildirmeye yaradığını belirterek, şunları kaydetti:

''Çocuklar, başı dertte olduğunda veya acil bir durumla karşılaştıklarında düğmeye basarak, velisine haber verebiliyor. Acil durum düğmesine basıldığında, sistemde kayıtlı olan kişinin cep telefonu otomatik olarak aranıyor. Eğer cevap verilmezse sistem, telefona mesaj gönderiyor. Böylece insanların beklenmedik durumlara karşı müdahale etme şansı doğuyor.''

Pakten, sistemi gelen talepler doğrultusunda genellikle öğrenci çantalarına kurduklarını, ancak istenilirse valiz, iş ya da el çantalarına da yerleştirebildiklerini sözlerine ekledi

Etiketler :