"Çok büyük bir camiaya geldim"

"Çok büyük bir camiaya geldim"

Galatasaray'ın yeni Arjantinli futbolcusu Culio, seneler önce inşaatlarda çalıştığını ancak bugün geldiği noktanın çok önemli olduğunu söyledi.

Galatasaray'ın Romanya'nın Cluj takımından transfer ettiği Arjantinli orta saha oyuncusu Juan Emmanuel Culio, çok hırslı bir futbol yapısına sahip olduğunu söyledi.

Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulunan Arjantinli futbolcu, "Çok hırslı bir futbol yapısına sahibim. Her zaman başarılar, maçlar, şampiyonluklar kazanmak isteyen bir insanım. Romanya'da bunu nasıl yaptıysam, burada da devam ettireceğim. Galatasaray çok büyük bir camia. Bunun mutlaka ekstra motivasyonu olur, ama futbol açısından motivasyon hep aynı" dedi.

Romanya ekibi Cluj'da futbol oynadığı 3 yılda birçok başarıya imza attıklarını aktaran Culio, "İyi bir takımın önemli bir parçasıydım. Şimdi Galatasaray'a geldim. Adaptasyon sürecinde zorluk çekeceğimi düşünmüyorum. Farklı ülkelere gittiğim zaman çok kolay uyum sağlayan bir insanım. Burada da çok fazla zorluk çekeceğimi düşünmüyorum. Çünkü oynamak istiyorum, çok istekliyim. Bu da adaptasyon sürecini hızlandıracaktır" diye konuştu.
Culio, oyunu çift yönlü oynayan biri olduğunu belirterek, "Takım arkadaşlarıma yardım etmek için elimden geleni yapmaya çalışan bir futbol anlayışım var. Hem ofansif anlamda hem de defansif anlamda mücadele ederek, en iyi şeyleri yapmaya çalışıyorum" derken, "Hocamla bir görüşmem oldu. Orta sahanın bütün bölgelerinde daha önce oynamış ve oynayabilen bir futbolcuyum. Teknik direktör Hagi'nin beni tanıması ve bana güvenmesi de benim için çok büyük bir avantaj" ifadelerini kullandı.

"KAYBETTİĞİMİZDE GERÇEKTEN ÇILDIRAN BİR CULİO GÖREBİLİRSİNİZ"

Kendisinin, formasını giydiği takım için sahada canını verebileceğini vurgulayan Arjantinli futbolcu, şunları söyledi:

"Anlaşma imzaladığınız zaman size hem ekonomik anlamda hem de sevgi anlamında bir şeyler veriliyor. Size bunları veren kulübe sizin daha fazlasını vermeniz gerekiyor. Sahaya çıktığım zaman bu arma için, bu forma için kendimi öldürebilirim. Elimden gelen en iyi mücadeleyi vereceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Tabii ki kazandığım zaman dünyanın en mutlu insanı oluyorum. Oynamışım, oynamamışım önemi yok. Önemli olan takımın kazanmış olması. Öbür taraftan baktığımızda, kaybettiğimizde gerçekten çıldıran bir Culio görebilirsiniz. Gerçekten inanılmaz üzülüyorum ve bu üzüntümü 3 günde falan atabiliyorum. Kaybettikten sonra kendimi 2-3 gün eve kapatıyorum ve üzüntümü ancak böyle atabiliyorum."

"BAŞARI İÇİN ARKADAŞLIK ŞART"

Kulüplerin elde ettikleri başarılarda, takım içindeki oyuncuların ilişkilerinin önemine dikkat çeken Culio, "Eğer futbolda başarı sağlamak istiyorsanız, şampiyonlukların, başarıların gelmesini istiyorsanız, kesinlikle iyi bir arkadaşlık ortamına ihtiyacınız var" diye konuştu.

Galatasaray'a kısa bir süre önce gelmesine karşın oyuncular arasındaki iyi bir arkadaşlık gördüğünü anlatan Culio, "İyi bir arkadaşlık ortamı var. Beni de iyi karşıladılar zaten. Bu beni pozitif anlamda mutlaka etkileyecektir. Şu anda kendimi iyi hissediyorum, çünkü Romanya Ligi'nde son yaptığım maçtan bu yana çok uzun bir süre geçmedi. 15 günlük bir ara vardı. Arjantin'de antrenmanlarıma bireysel olarak devam ettim. O yüzden fiziksel anlamda kötü hissetmiyorum kendimi. İki gün içinde ideal performansıma kavuşacağımı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Arjantinli futbolcu, Galatasaray Kulübü ve taraftarlarıyla ilgili bilgi almaya ihtiyacı olmadığını kaydederken, "Dünya çapında çok önemli bir kulübe geldim. Hem kulübü hem de taraftarı çok iyi tanıyorum. Onun haricinde buradan vermem gereken mesaj; Galatasaray camia olarak her zaman şampiyonlukları, başarıları hak eden bir kulüp. Taraftar da aynı şekilde böyle büyük ve ateşli bir kitle. Mutlaka başarıyı ve en güzel şeyleri hak ediyorlar. Ben de elimden geldiği kadar bunda pay sahibi olmak istiyorum" şeklinde konuştu.

"TRANSFERİM ZORLU OLDU"

Juan Emmanuel Culio, Galatasaray'a transferinin zorlu olduğuna değinirken, "Biraz zor gerçekleşen bir transfer oldu. Yaklaşık bir, bir buçuk aydır iki kulüp arasında görüşmeler devam ediyordu. Çok zor gelişti. Romanya'daki kulübüm fazla pazarlık eden, işleri yokuşa süren bir tavırda bulundu. Beni bırakmak, satmak istemiyorlardı. Şu anda da tekrardan Tanrı'ya şükürler olsun ki Galatasaray'a geldim" dedi.

Öte yandan, futbola 19 yaşında Arjantin 3. Ligi'nde başladığını ve kariyerindeki adımları oldukça hızlı bir şekilde attığını anlatan Culio, futbola geç başlamasını ise ekonomik nedenlere bağladı.

Culio, Arjantin 3. Ligi'nde forma giydiği dönemde kardeşiyle birlikte inşaatlarda çalıştıklarını anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hayat böyle bir şey. İnsana ne zaman ne getirebileceğini kimse bilemez. Önemli olan hayatta bir hedef koyup, o hedefin peşinden devam etmek. Ben de bunu yaptım. Seneler önce inşaatta çalışırken, bugün baktığımızda Galatasaray gibi çok büyük bir camiaya geldim, çok büyük bir futbol takımına hizmet edeceğim. Önümdeki hedeflerimde Galatasaray'da büyük başarılara imza atmak ve şampiyonluklar kazanmak var." 

Etiketler :