Çok hızlı bir yıl geçirdi

Çok hızlı bir yıl geçirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2009 yılı içerisinde 19 ülkeyi ve 61 ili ziyaret ettiği, 125 yabancı heyetle görüştüğü açıklandı.

Başbakan Erdoğan, 2009 yılında yoğun bir yıl geçirdi. Erdoğan, 2009 yılında ABD, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Belçika, Gürcistan, Irak, İngiltere, İran, İsviçre, İtalya, Libya, Moldova, Pakistan, Polonya, Rusya, Suriye ve Suudi Arabistan'ı ziyaret etti. Erdoğan, bu ülkeler içerisinde ABD, İtalya ve Suriye'ye iki kez gitti.

Erdoğan, yıl içerisinde ise 25 cumhurbaşkanı, 5 cumhurbaşkanı yardımcısı, 12 meclis başkanı, 27 başbakan, 15 bakan, 7 genel sekreter, 4 büyükelçi, 4 siyasi parti lideri, 4 CEO, 1 milletvekili, 19 yabancı konuk, bir özel temsilci ve 1 konsey başkanıyla görüştü.

Başbakan Erdoğan, ayrıca, 2009 yılı içerisinde 61 ili ziyaret etti. Erdoğan; Afyon, Bursa, Düzce, Edirne, Gaziantep, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Osmaniye, Sakarya, Şanlıurfa'yı ikişer kez, Kayseri, Malatya'yı üçer kez, Antalya, Trabzon, Rize'yi dörder kez, İzmir'i ise sekiz kez ziyaret etti.

Etiketler :