Çöken madende son durum

Çöken madende son durum

Maden ocağında meydana gelen göçüğün altında kalan işçiden gelen seslerin sona ermesi üzerine yaşadığına dair umutlar azaldı.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, özel bir şirkete ait maden ocağında meydana gelen göçüğün altında kalan işçiden gelen seslerin sona ermesi üzerine yaşadığına dair umutlar azaldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün saat 22.30 sıralarında oluşan göçüğün hemen ardından olay yerine sevk edilen Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri, 5 kişiyi göçükten sağ çıkararak, Süleyman Koç adlı işçinin cesedini çıkardı.

Gece ekiplere seslenerek yardım isteyen Ali Osman Oktay'ın seslerinin sabaha karşı sona ermesi üzerine ekiplerin işçinin yaşamından endişe ettiği bildirildi. Ekiplerin işçiye ulaşmak için yoğun çaba harcadığı kaydedildi.

Bu arada, Süleyman Koç ve Ali Osman Oktay'ın ailelerinin Emet ilçesine bağlı Düşecek köyünde yaşadığı, bu kişilerin uzun süre Gediz'deki maden ocaklarında çalıştıktan sonra Yörgüç'teki ocakta bir hafta önce işe başladığı öğrenildi.

Tavşanlı'ya bağlı Yörgüç köyünün Çanacık mevkisinde Mehmet Çinçineoğlu'na ait maden ocağında, henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük meydana gelmiş, göçük altında kalan 7 işçiden 5'i kurtarılmıştı.

Süleyman Koç'un cesedine ulaşan ekipler, arama kurtarma çalışmalarına başlanan ilk saatlerde yardım çığlıklarını duydukları Ali Osman Oktay'ın kurtarılması için çalışmalarına devam ediyor.

Etiketler :