Çöl sıcakları 3 gün daha kavuracak

Çöl sıcakları 3 gün daha kavuracak

Meteoroloji, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının, üç gün boyunca artacağı uyarısı yaptı. Yüksek nem nedeniyle sıcaklıkları daha yüksek hissedeceğiz

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden çöl sıcaklıkları, 3 gün boyunca artmaya devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Sıcaklıklar, tüm yurtta 10-12 Temmuz tarihlerinde artma eğilimini sürdürecek. Yurdun güneydoğu ve iç bölgelerinde (Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu'nun batısı, İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimleriyle Marmara'nın doğusunda) hava sıcaklığı, mevsim normallerinin 4 ila 7 derece üzerinde seyredecek. Hava sıcaklıkları, kıyı kesimlerde (Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'in kıyı kesimleri) ise normalin 2 ila 4 derece üzerinde gerçekleşecek. Yüksek nem oranı nedeniyle sıcaklıklar, daha yüksek hissedilecek. Yüksek sıcaklıkların yol açabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

ASFALT ERİDİ

Kırklareli'nin bazı bölgelerinde, aşırı sıcak nedeniyle asfalt eridi. Pınar ve Doğu mahallelerinde asfaltın erimesi nedeniyle yayalar yürümekte güçlük çekti, araçlar da düşük hızla ilerledi. Kırklareli Belediyesi Fen İşleri Müdürlügü ekipleri, ulaşımın aksamaması için eriyen asfalt yollara taş tozu döktü. Sıcak havadan bunalan vatandaşlar ise ağaç gölgelerinde, bazı çocuklar da baraj ve süs havuzlarında serinlemeye çalıştı.

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Şanlıurfa'da vatandaşlar, parklarda serinlemeye çalışırken, Kırklareli'nde sıcak hava asfalt eritti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.