Çölaşan 7 AKP'liye Tazminat Ödeyecek

Çölaşan 7 AKP'liye Tazminat Ödeyecek

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, toplam 14 bin lira manevi tazminat ödeyecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile eski bakanlar Nimet Çubukçu ve Vecdi Gönül'ün de aralarında bulunduğu 7 AK Partili, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan'dan, toplam 14 bin lira manevi tazminat kazandı.

Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, AK Partililerin avukatı Muammer Cemaloğlu ile Çölaşan'ın avukatı Tamer Sağcan katıldı.

Avukat Cemaloğlu, daha önceki beyanlarını tekrarlayarak, toplanan delillere göre davanın kabul edilmesini talep etti.

Avukat Sağcan ise davanın reddini istedi.

Yargıç Mahmut Ülgey, davayı kısmen kabul ederek, Tansel Çölaşan'ın, her bir davacı için 2 bin lira olmak üzere yasal faiziyle birlikte toplam 14 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile eski bakanlar Nimet Çubukçu ve Vecdi Gönül'ün de aralarında bulunduğu 7 AK Partili adına açılan davanın dilekçesinde, Tansel Çölaşan'ın 18 Eylül 2010'da ADD Hatay Şubesince düzenlenen ''Türkiye Nereye Gidiyor'' konulu panelde yaptığı konuşma ile 20 Eylül 2010'da katıldığı bir televizyon programındaki konuşmasında ''kişilik haklarına saldırıda bulunduğu'' iddia edilmişti.

Dilekçede, Çölaşan'dan her bir kişi için 10 bin lira olmak üzere yasal faiziyle birlikte toplam 70 bin lira manevi tazminat talep edilmişti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.