Çölaşan milleti hedef aldı

Çölaşan milleti hedef aldı

Danıştay eski Başsavcısı Tansel Çölaşan, referandumda 'evet' oyu kullananları ihanetle suçladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı ve Danıştay eski Başsavcısı Tansel Çölaşan, referandumda 'evet' oyu kullanan yüzde 58'lik kesimi ihanetle suçladı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Hatay Şubesi tarafından organize edilen "Türkiye nereye gidiyor" konulu panale Danıştay eski Başsavcısı Tansel Çölaşan ve eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu katıldı.

Panelde konuşan Çölaşan referandumda yüzde 42'lik dilimin dışındakileri gaflet dalalet ve ihanet içinde olmakla itham etti.

Referandumda oy kullanan vatandaşları bilinçli oy kullanan ve kullanmayanlar olarak ikiye ayıran Çölaşan, "O oylar bilinçli ise ne ala. Bilinçli olmayan yani yüzde 42'lik dilimin dışında olan oylar bana göre, gaflet, delalet ve ihanet içindedirler." dedi.

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ise konuşmasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'nin Hrant Dink davasındaki kararının Adalet Bakanlığı'nın yüzünde patladığını savundu.

AİHM'nin Hrant Dink davası hakkında verdiği kararı değerlendiren Eminağaoğlu "Acaba Adalet Bakanı Sadullah Ergin istifa etmeyi düşünüyor mu?" diye sordu.

Etiketler :