'Çölaşan'ın en iğrenç yazı dizisi'

'Çölaşan'ın en iğrenç yazı dizisi'

Taraf Gazetesi Yazarı Yıldıray Oğur, Türk medya tarihindeki en korkunç yazı dizisini Emin Çölaşan'nın nasıl hazırladığını açıkladı.

24 TV’de yayınlanan Gündem Özel programında 12 Eylül darbesini yapan Kenan Evren ve onun medyaya yansıyan konuşmaları tartışıldı. Programa Zaman Gazetesi Yazarı Mümtazer Türköne, Hürriyet Gazetesi Yazarı Hadi Uluengin, Taraf Gazetesi Yazarı Yıldıray Oğur ve Kürt Yazar Ümit Fırat katıldı.


KENEN EVREN ÖLMESİN BU GÜNLERİ GÖRSÜN

Programın ilerleyen dakikalarında Kürt yazar Ümit Fırat, Kenan Evren’e dair düşüncelerini sert bir şekilde ifade etti. “Kenan Evren ölmesin. Şu günleri görsün. İnşallah bizi izliyordur. Ya da birileri ona söyler” diyen Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Kendisinin ne kadar aşağılık işler yaptığını ne kadar karmaşık işlere bulaştığını görsün. Bir hükümet darbesi yaparak Meclisi dağıtarak insanlara birçok acılar çektirmesine rağmen halkından bir özür dilememesi bile bu insanın saygıyla anılmamasını göstermek için yeter. “

SAÇMA SAPAN TEORİ KURDU

“Kenan Evren cezaevlerinde bizim burnumuzdan getirdi. ‘ diyen Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Karıştır barıştır, diye saçma sapan bir teori  kurdu. Birbirini bağazlayan insanları bir araya koydu.  Bütün o koğuşları aklı sıra dengeledi.  O insanlar her türlü kötü düşünceyi akıllarında tasavvur etti. Bugünlere getirdi.”

EN KORKUNÇ YAZI DİZİSİNİ ÇÖLAŞAN HAZIRLADI
Taraf Gazetesi Yazarı Yıldıray Oğur ise yapılan darbeyi haklı çıkarmak için Milliyet Gazetesi’nden Emin Çöşalan’ın Askeri Mamak Cezaevi’ne götürüldüğünü ve kendisine Türk basın tarhinde yazılan en korkunç yazı dizisinin yazdırıldığını belirtti. Oğur, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Emin Çölaşan o günlerde Askeri Mamak Cezaevi’ne sokulmuş. Mamak Cezaevi o işkencelerinin olduğu bir korkunç bir  yer. Yazı dizisi ise Türkiye medya tarihinin en iğrenç ve en korkunç yazı dizisi. Günlerce sürdü. Yazı dizisinde Askeri Mamak Cezaevi'nde yatanlar çok mutlular, pişmanlar,  okuyorlar, sürekli eğitim alıyorlar, ne yapmışız, diye vahlanıyorlar. “

DOĞAN MEDYASI ÖNCE KENDİSİ İLE YÜZLEŞSİN
Başbakan’ın gurup konuşmasında 12 Eylül’de idam edilenlerin mektubunu okurken ağlamasını samimi bulmayan medya mensuplarının önce kendilerine bakması gerektiğini dile getiren Yıldıray Oğur, “Medya insanların gözyaşları ile dalga geçmeden önce kendi tarihi ile yüzleşmeli. 12 Eylül’de Mamak Cezaevi’ne giden Emin Çölaşan’ın çalıştığı Milliyet gazetesi Aydın Doğan’a aitti. Bugün ise onun medyası Başbakan’ın konuşması ile alay ediyorlar. Ama önce kendi yaptıkları yüzleşsinler.'  diye konuştu.
 

Moralhaber.Net

Etiketler :