Çölaşan'ın eşi yine coştu

Çölaşan'ın eşi yine coştu

Referandumda 'Evet' diyenlerin 'gaflet, delalet ve ihanet' içinde olduklarını söyleyerek dikkat çeken Tansel Çölaşan 'Evet'çileri bu kez de 'cehalet'le suçladı.

Balçiçek Pamir, Habertürk ekranlarına geri döndü. Pamir, tatilden döndükten sonraki ilk programda önemli bir ismi ağırladı. Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Tansel Çölaşan'ın konuk olduğu programda gündemin yanısıra medya da konuşuldu.

Emekli Danıştay Başsavcısı ve Sözcü yazarı Emin Çölaşan'ın eşi olan Tansel Çölaşan referandumda 'Evet' oyu kullananları bu kez de 'cehalet'le suçladı.

Referandumda 'Evet' diyenlerin 'gaflet, delalet ve ihanet' içinde olduklarını söyleyerek dikkat çeken Çölaşan sözlerine açıklık getirmek istedi ancak adeta yeni bir gafa imza attı. Çölaşan, referandumda 'evet' oyu kullanaları 'gaflet, delalet ve ihanet' içinde olmanın yanısıra şimdi de 'cahil' olmakla suçladı. Tansel Çölaşan, bu tespiti Tarhan Erdem'in yaptığı bir araştırmaya dayanarak yaptı.

Tansel Çölaşan: Hepsine ihanet demiyorum. Ama Tarhan Erdem'in araştırmasında veriler var. Araştırmalarda şu görülüyor. Eğitimli kesim 'Hayır' derken, cehalet diyeyim 'Evet' dedi. Eğitimliler 'hayır' eğitimsizler 'evet' demiş oldu yani. Eğitimle bağlantılı kıstasta durum bu...

Balçiçek Pamir: O kadar net bir genelleme var mı gerçekten?

Tansel Çölaşan : Aynen böyle söyledi. Kayıtları tekrar inceleyin isterseniz. Gelir dağılımı yükseldikçe 'Hayır' oyları artıyor. Eğitim de gelirle alakalı sonuçta.



Pamir, konuğuna eşi Emin Çölaşan'la ilgili sorular da sordu. Yüksek yargıda çok hassas görevlerde bulunmanın gazeteci bir eşle yaşamayı zorlaştırıp zorlaştırmadığını soran Pamir hayli iddialı bir cevap aldı:

"Ben hiç minik kuşluk yapmadım. Benim görevimle Emin'in görevi tehlikeli bir sınır çiziyordu. Benim O'na bir haber kaynağı olduğum düşünülmesinden tedirgin olduğum için o gün aldığım bir kararı eve gittiğimde Emin'e söylemezdim. Bir çok önemli davada karar tebliğ edilmeden Emin'in haberi olmadı."

gazeteciler.com

Etiketler :