Çorlu’da HP bilgisayar üretilecek

Çorlu’da HP bilgisayar üretilecek

Dünyanın en büyük elektronik üreticilerinden Çinli Foxconn, 60 milyon dolarlık yatırımla Çorlu Avrupa Serbest Bölgesi’nde (ASB) HP için masaüstü bilgisayar üretmeye başlayacak

Foxconn Türkiye Genel Müdürü Tuna Kardeş, yatırıma ilişkin anlaşmanın imzalandığı törende yaptığı konuşmada, elektronik ekipman, elektronik sistem üretimi ve tasarımı sektöründe faaliyet gösteren Foxconn’un dünya genelinde 800 binin üzerinde çalışanı ve yıllık 65 milyar doların üzerinde cirosu bulunduğunu söyledi.

1500 kişiye istihdam
Bu yatırımın sağlayacağı yüksek işgücü olanakları ve ihracat gelirlerinin Türkiye açısından büyük bir fırsat yaratacağını vurgulayan Tuna Kardeş, “Foxconn’un ilk aşamada ASB’de üretim yapacağı fabrikada, devreye alma sürecinin tamamlanmasından sonra yılda 3 milyon adet masa üstü tipi bilgisayar üretilmesi ve yaklaşık 1.500 kişiye istihdam sağlaması öngörülmektedir. Foxconn Türkiye’nin ürettiği masa üstü bilgisayarlar Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarlarına satılacak” şeklinde konuştu.
Tuna Kardeş, Foxconn’un ASB’de HP için masa üstü bilgisayar üretimi gerçekleştireceğini ve ASB’de ilk etapta 15 milyon dolarlık yatırımla çalışmalara başlanacağını, toplam yatırımın ise 60 milyon dolar civarında olacağını ifade etti.

Korkmaz son kez sahnede
ASB Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin de bu yatırımla önemli bir teknoloji kümelenmesinin kazanılacağını, ASB’de yatırımların krize rağmen devam ettiğini, şu andaki görüşmelerle birlikte en az 450 bin metrekarelik bir alanın 2011 yıl sonuna kadar yatırımla buluşacağını ve 250 milyon dolar civarında yeni yabancı sermayenin kazanılmış olacağını bildirdi.
Şahin, böylelikle ASB’de çalışan sayısının 3 binden 6 bine, ticaret hacminin de 1.5 milyar dolardan 3 milyar dolara çıkacağını kaydetti.
İmza törenine Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın yanı sıra görevinden ayrılan Yatırım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz da katıldı.

Etiketler :