CSI'lık cinayet 12 saatte çözüldü

CSI'lık cinayet 12 saatte çözüldü

DNA örneği bırakmamak için Güçlü'nün diş ve tırnaklarında kalan et parçalarını kolonya ile temizleyen katiller

İzmir'de sırtından 19 kez bıçaklanıp öldürüldükten sonra apartman boşluğuna atılan güzellik uzmanı Burcu Güçlü'nün katilleri 12 saat içinde yakalandı. Genç kadını vahşice katleden iki kişinin 45 gün önce işe aldığı iki eleman olduğu belirlendi. Katillerin, ABD'de karmaşık ve ardında delil bırakılmayan cinayetleri çözmede uzman olan Criminal Science Investigation (CSI) 'Olay Yeri İnceleme'yi bile zorda bırakacak denli profesyonelce davrandığı ortaya çıktı. Kameraları etkisiz hale getiren ve iz bırakmamak için Güçlü'nün dişlerindeki et parçalarını kolonya ile temizleyen zanlılar, kamerada bıraktıkları avuç izinden yola çıkılarak yakalandı.
AVUÇ İZİ TESPİT EDİLDİ

Korkunç cinayetin ardından hızla harekete geçen İzmir polisi, 50'ye yakın kişinin ifadesine başvurdu. Bu ifadeler doğrultusunda Diva Dermal Güzellik Merkezi'nin sahibi 33 yaşındaki Burcu Güçlü'nün son olarak Cengiz .A. (19) ve Ahmet U. (20) ile birlikte yalnız kaldığını belirledi. İş yerindeki güvenlik kamera görüntülerinin de alındığını fark eden polis, kamerada iki zanlının avuç izini tespit etti. Bu kişilerin evlerini araştıran emniyet güçleri, evine gitmeyen zanlılardan Ahmet U'yu bir rahatsızlığını kontrol ettirmek için gittiği hastanede yakaladı. Cengiz A. da gizlendiği evinde gözaltına alındı.

SUÇU İTİRAF ETTİLER

Boyunlarında tırnak izlerine rastlanan zanlılar, polislerin iş yerindeki güvenlik kamerasında tespit ettikleri avuç içi izlerinin kendilerinkiyle eşleşmesi ve Ahmet U'nun ayakkabısına bulaşmış kan lekesinin de kadına ait olduğunun belirlenmesi üzerine suçlarını itiraf etti. Edinilen bilgiye göre, zanlılar, güzellik merkezinin çok iyi çalışması ve gelir elde etmesinden dolayı "paraları gasp etmeyi" kararlaştırarak, bu amaçla olaydan 2 gün önce kar maskesi, ip ve eldiven aldı.

'NEDEN' DİYE BAĞIRDI

Olay günü "eve gidiyormuş" gibi iş yerinden çıkmak isteyen zanlılar, Güçlü'nün de kendileriyle birlikte dışarı çıkacağını söylemesi üzerine, güvenlik kameralarının yönünü avuç içleriyle değiştirerek yanlarındaki ipi kadının boğazına doladı. Paraları isteyen zanlılar, kadının "neden" diye bağırması üzerine bıçakla da vurmaya başladı. Yaşanan boğuşma sırasında, her iki zanlının da boynunda tırnak izleri oluştu. Kanlar içerisinde kalan kadından çıkan sesleri engellemek için ağzına çorap doldurdular. Eldivenlerini giyerek, kasadaki paraları alan zanlılar, kamera görüntülerini kaybetmek için de bilgisayarın görüntü kaydedilen depolayıcı diskini söktü. Zanlılar, delilleri yok etmek için 1 saate yakın temizlik yaptı.


Battaniyeyi ateşe verdiler


A.U ve C.A, banyo havalandırma penceresinden, kadını battaniyeye sarılı halde havalandırma boşluğuna attı. Temizlikte kullanılan kolonyanın bulaştığı battaniye, havalandırmaya atılan ateşle de alev alarak yanmaya neden oldu. Cinayet bürosu dedektifleri, cinayette kullanılan malzemelerin atıldığı çöp konteyneine atıldığını belirledi. Ancak çöp konteynerinin boşaltıldığı belirlenince, Harmandalı'daki çöp depolama alanında delilleri bulmak için arama başlatıldı.. Öte yandan, zanlıların ifadelerinde, amaçlarının öldürmek olmadığını, ileri sürdükleri ve birbirlerini suçladıkları öğrenildi.


Falcı anne 45 gün önce işe sokmuş


Ahmet U. ve arkadaşı Cengiz .A'nın, falcılık yapan annesi aracılığıyla, güzellik merkezi sahibi Burcu Güçlü'nün yanında günlük yevmiye ile 45 gün önce işe başladığı öğrenildi. Cengiz A. ve Ahmet U.'nun, apartmanlara ve işyerlerine güzellik merkezinin broşürlerini dağıttıkları belirtildi.


Dişte kalan etleri kolonyayla sildiler


Buçlu Güçlü, bıçak darbelerine maruz kaldığı anda zanlılardan birinin elini ısırırken, diğerinin boynunu tırnaklarıyla çizdi. İki katil zanlısının, Burcu Güçlü'nün dişlerini ve tırnaklarını kolonya ile silerek delilleri ortadan kaldırmak istedikleri belirtildi. Emniyet yetkilileri, polisiyle filmlerini çok izledikleri belirtilen zanlıların özellikle DNA testinde kullanılmasını önlemek için Güçlü'nün diş ve tırnakları arasında bulunan et parçası ve kan izlerini silmek istediklerini bildirdi. Dişleri tam temizlemeyen zanlılar, bu kez genç kadının yüzünü kolonya ve kozmetik ürün dökerek yaktı.

Etiketler :