Cübbeli Ahmet Hoca'dan dizi yorumu

Cübbeli Ahmet Hoca'dan dizi yorumu

Cübbeli Ahmet Hoca 'Muhteşem Yüzyıl' dizisiyle ilgili RTÜK'ü göreve çağırdı

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, 'Muhteşem Yüzyıl' dizisini önce "hakikaten uğursuz bir dizidir" sözleriyle eleştirdi sonra da dizinin engellenmesi gerektiğini söyledi.

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Yeşilköy CNREXPO Center'da düzenlenen 2. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı'nı ziyaret etti. Vatandaşlarla birlikte dua eden Ünlü, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ünlü'ye, İsmailağa Cemaati'nin özel bir televizyon kanalında yayınlanan ve Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını anlatan 'Muhteşem Yüzyıl' adlı dizinin lanete uğradığı için senaristinin kanser olduğu yolundaki haberler hakkında görüşü soruldu.

"BU DİZİ KATMERLİ HARAMDIR"

Ünlü, İsmailağa Cemaati'nden böyle bir şey duymadığını, kimsenin cemaatin temsilcisi olmadığını söyleyerek, "Cemaat lanetledi diye bir şey olmaz. Ancak Allah lanetleyebilir. Biz cemaat olarak diziyi, oyuncularını lanetledik diye bir durum söz konusu değil. Ancak bu dizi İslam'a uygun değildir. Kuran'a ve sünnete uygun değildir. Bu dizi geçmiş ecdadımızın da ırzını, haremini, haysiyetini rencide ettiği için katmerli haramdır" dedi.

"LANET ALLAHTAN GELİR"

Kanuni Sultan Süleyman için "Allah dostlarından, zikir, tespih, tasavvuf ehli büyük bir velidir" diyen ünlü sözlerine şöyle devam etti:

"Vatana ve millete bu kadar hizmeti olmuş bir insanın hakkında yapılmış olan bu dizi, Allah tarafından lanetlenmiştir. Biz kimseye bu diziyi yaptı da kanser oldu diye bir şey söyleyemeyiz. Muhteşem Yüzyıl dizisi hakikaten uğursuz bir dizidir. Sultan Abdulhamid'in bile tahttan indirilişi, Selanik'e sürgünü ümmete millete bir 'ah' ettirmiştir. Hala seksen yüz senedir başımız doğrulmuyor. Kanuni gibi bir zatın 'ahı' alınırsa daha kötü olur. Biliyorsunuz ruhaniyetler ölmez. Dolayısıyla bu padişahların da bunlardan haberi var. Tabii ki Kanuni Hazretleri'nin de burada tasarrufu olmuş olabilir. Onların ruhaniyetleri de bundan muzdarip olup devreye girmiş olabilir. Lanet Allah'tan gelir"

Ünlü ayrıca devletin ve RTÜK'ün bu tür dizileri engellemesi gerektiğini çünkü bunun milli bir konu olduğunu da belirtti.

 


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.