Cübbeli Ahmet Hoca'ya Reddiye

Cübbeli Ahmet Hoca'ya Reddiye

Prof.Caner Taslaman, Cübbeli Ahmet Hoca'yı IŞİD'in fıkhına karşı olamamakla suçladı.

HABERNAME/HABER YORUM

Geçen hafta Cübbeli Ahmet Hoca’yı Teke Tek programına konuk eden Fatih Altaylı, bu haftaki programda Mustafa İslamoğlu, Mehmet Okuyan ve Caner Taslaman’ı konuşturdu. Cübbeli Ahmet Hoca’ya karşıt görüşleriyle bilinen üçlü, IŞİD’in uygulamalarının İslam dinindeki yerini ilişkin sorulara açıklık getirdi.

Cübbeli Ahmet Hoca’nın IŞİD’le ilgili görüşlerine göndermelerle geçen programda, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Caner Taslaman, aynı fıkhi kaynakları referans aldıkları için IŞİD ile Cübbeli Ahmet Hoca’nın temelde çelişmediğini vurguladı.  Ürdünlü Pilotun IŞİD tarafından yakılması örneğini veren Taslaman, Cübbeli Ahmet Hoca’nın pilotun yakılarak öldürülmesi yöntemine karşı çıktığını fakat pilotun öldürülmesini İslami açıdan uygun bulduğunu belirtti. Cübbeli Ahmet Hoca’nın sürekli olarak İslam Devleti olmadığı için bu hükümler uygulanamaz, vurgusu yaptığını söyleyen Taslaman, İslam Devleti fıkhının işletilmesi durumunda IŞİD’in yaptıklarının doğru olduğu sonucunun ortaya çıktığını sözlerine ekledi.

Cübbeli Ahmet Hoca’nın IŞİD’e karşı söylemler geliştirmesine rağmen, sürekli olarak ‘tabi İslam Devleti olsaydı bu hükümler geçerli olurdu’ şerhini düştüğünü söyleyen Caner Taslaman, Cübbeli Ahmet Hoca’nın IŞİD’in uyguladığı bazı yöntemlere karşı olduğunu, temelde IŞİD’le aynı fıkhı savunduğunu belirtti.  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.