Cübbeli hoca düştü Tanju tuttu

Cübbeli hoca düştü Tanju tuttu

Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz'ün yatırımı olan 7 Yıldızlı Caprice Gold Oteli'nin temeli, Cübbeli Ahmet Hoca'nın dualarıyla atıldı.

Bayrampaşa'daki Forum İstanbul'un hemen yanı başında inşaasına başlanan otelin 23 ay sürecek temel kazı işleri, 9 ayda tamamlanarak bir rekora imza atıldı. Bayrampaşa'daki temel atma törenine İsmailağa Cemaati'nden Cübbeli Ahmet Hoca ve eski milli futbolcu Tanju Çolak ile yüzlerce kişi katıldı. Törende bir konuşma yapan Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, otelin İslami usullere uygun Avrupa'daki tek otel olduğunu beliterek, "Zerre kadar haram olmadan içki satışının da olmadığı dünyanın tek 7 yıldızı otelinin inşaasına Allah'ın izniyle başladık. 23 ay sürmesini beklediğimiz temel kazma işlemlerini 9 ay sürede bitirdik. 22 bin işçi yövmiyesiyle geceli gündüzlü çalıştık. Şimdi ilk betonu döküyoruz" dedi.

ODALARDA ABDESTHANELER OLACAK

İslami kesimin büyük ilgi gösterdiği temel atma töreninde, gazetecilerin sorularını cevaplayan Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, otelin Avrupa'nın en büyük 2. oteli olduğunu belirterek, içki satışı yapılmayan tek 7 yıldızlı otel olacağının altını çizdi. Akgündüz, otelin odalarında banyo ve tuvaletin yanı sıra ayrıca bir de abdesthane olacağını söyledi. Otelde 5 büyük havuzun erkekler için, 3 havuzun da kadınlar için olacağını belirten Akgündüz, 35 ayrı küçük havuzun da kişiye özel tahsis edilebileceğini ifade etti.

CÜBBELİ AHMET HOCA TEMEL ATTI

Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz'ün ardından bir konuşma yapan İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Mahmut Ahmet Ünlü, içerisine haram karışmamış bir yatırım olduğundan bu yatırıma destek verdiklerini belirterek, "İçki satılmadan, kumar olmadan kar etmez diyenlere bu otel bir örnek olacak. Demek ki içki olmadan da para kazanılabiliyormuş, demek ki içki olmadan da otel işletilebiliyormuş" dedi.

Konuşmaların ardından Cübbeli Ahmet Hoca dualarla temel atma butonuna Fadıl Akgündüz ve Tanju Çolak'la birlikte bastı. Caprice Gold Bayrampaşa otelin piyasa değerlendirilmesinin arsa ve inşaat maliyeti ise 270 milyon Euro olarak açıklandı. Caprice Gold otel Bayrampaşa tamamlandıktan sonra piyasa değeri 1,5 milyar Euro'yu bulması beklenirken, 2012 yılının Mayıs ayında hizmete gireceği öğrenildi.

AA

Etiketler :