Cübbeli'ye göre Dörtyol kıyamet alameti

Cübbeli'ye göre Dörtyol kıyamet alameti

Cübbeli Ahmet, ekrana hızlı döndü Ramazan öncesi Flash TV'de ısınma turları attı

Cübbeli Ahmet Hoca'dan Kürtlere özgürlük tarifi. Cübbeli, daha fazla özgürlük isteyenlerin bunun sınırını belirlemek zorunda olduklarını söyleyerek, ülkeyi bölmeyin uyarısında bulundu. İnegöl ve Dörtyol'da yaşananları kıyamet alametlerinden sayan Cübbeli, fitnenin arkasında dış güçlerin bulunduğunu iddia etti.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Mahmut Ünlü, Ramazan ayı boyunca program yapacağı Flash TV'de dün gece ısınma turları attı. Gece Hattı'nda Mustafa Yenigün'ün sorularını cevaplayan Cübbeli, İnegöl ve Dörtyol'da yaşanan protestoları değerlendirirken Kürtleri uyardı, daha fazla özgürlük isteyenlerin bunun tarifini yapmaları gerektiğini savundu.

İşte Cübbeli'nin o ilginç sözleri;

Bu tür küçük yerlerde birleşmeler fazla oluyor. Büyükşehirlerde adam toplamak daha zor, adam kalabalıktır ama onları bir araya getirmek zor. Küçük yerlerde insanlar birbirlerini tanıdıkları için toplamak daha kolay. Halbuki orada bir suç işleyen varsa, emniyet onu gözaltına almış zaten. Takibini yapmış artık, mahkemeye sevk edip cezasını verecek. Bu varken, halk yığılıpta bize verin bunları demesi... Tabii emniyet orada suçluları da korumak zorunda.

İNEGÖL VE DÖRTYOL'DA YAŞANANLAR KIYAMET ALAMETİ Mİ?

Hadis-i Şerif'te "kör fitne" "gözü kör bir fitne" zamanı gelecek diyor. Efendim "insanlar kıyamet gelince birbirini kırıp geçirecek, o fitne zamanında" diyor. "Öldüren neden öldürdüğünü, öldürülen de neden öldürüldüğünü bilmeyecek". Şimdi öyle bir zamana gelinmiş ki öyle bir kargaşa var ki adam neyi istiyor belli değil.

Hadis-i Şerif bu... Bu fitne zamanına işaret etti, bu kargaşa şu anda zuhur etti. Bunun arkasında dış güçler var, tahrik edici unsurlar var. Halkımızın bunlara kapılmaması lazım.

"ÖZGÜRLÜK İSTEYENLER MEMLEKETİ BÖLMEK Mİ İSTİYOR?"

Ben diyor, özgürlük istiyorum. Peki ne özgürlüğü istiyorsun? Diyor ki lisanımı konuşmak istiyorum. Konuş sana lisanını konuşma diyen var mı? Milletvekili seçiliyorsun, başvekil oluyorsun reis-i cumhur bile oluyorsun. Yani etnik kimliğe tabi olarak tasnif yok ki memlekette. Her kademeye her kadroya benim gördüğüm kadarıyla her etnik kimlikten insan, bu vatandaşı gelebililiyor gelmiştir de. Yok efendim, ben daha fazla özgürlük istiyorum! Yav daha fazla özgürlükten ne istiyorsun? Memleketi bölmek mi, parçalamak mı istiyorsun. Böyle birşey olabilir mi? Ondan sonra bir avuç insan kalacaksın yalnız başına ondan sonrada büyük devletlerin projelerini lokma olacaksın.

SİVAS OLAYLARI

İnsanlar diri diri yakılır mı yav. Yakan belli değil. Toplanmış insanlar. Kim topluyor bu insanları? Bir Müslümanın yapacağı şeyler değil bunlar. Böyle birşey ne kadar haram, öldürmek buna göre haram. Bunlar hep böyle. Alevi sünni çatışması ara sıra efendim etnik kimliğe dayalı çatışmalarla memleketin yumuşak karnından kaşımak istiyorlar. Ara ara bunlar oluyor tabii ama tutmuyor. Birkaç gün sürdü bu. Açıkçası bu kadar uzun sürmesi beni biraz korkuttu. Yani uzun sürmesi önlenememesi bana biraz sıkıntı verdi. Acil bastırılması gereken hadiseler bunlar. Bu ne parti işi ne şahız işi. Bu devlet işi bastırılması lazım. Ötekilerde yangına benzinle gitmemeleri lazım

Etiketler :