Çubuk ve Beypazarı'nda gönüllü kadınlar depremzedeler için kışlık giysi ve bazlama hazırlıyor

Çubuk ve Beypazarı'nda gönüllü kadınlar depremzedeler için kışlık giysi ve bazlama hazırlıyor

Ankara'nın Çubuk ve Beypazarı ilçelerinde gönüllü kadınlar, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ve Beypazarı ilçelerinde gönüllü kadınlar, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için kışlık giysi ve bazlama hazırlıyor.

Çubuk Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan atölyede, gönüllü kadınlar tarafından depremzedeleri soğuktan koruyacak kışlık kıyafetler dikiliyor.

Atölye sorumlusu Necla Akdoğan, AA muhabirine, depremzedeler için 50 gönüllünün katılımıyla kışlık kıyafetler diktiklerini söyledi. Akdoğan, "Bir nebze de olsa biz de oradaki kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Çok zor bir durum, konuşurken bile çok duygulanıyorum. Az da olsa bir katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize. Onların acılarını paylaşıyoruz." dedi.

Rukiye Demirci de evde oturmaktansa bir işin ucundan tuttuklarını dile getirerek, "Rabbim yardımcıları olsun." diye konuştu.

Gönüllü Emine Dursun da Marmara depremini yaşadığını belirterek, "Bu depremi ben çok fazla hissediyorum. Bu soğuk günlerde onları sıcak tutmak için elimizden geldiğince atkı, bere üretmeye çalışıyoruz. Kardeşlerimizin acısını gönülden paylaşıyoruz. Rabbim böyle acılar yaşatmasın." ifadesini kullandı.

Beypazarı'nda da belediyenin sağladığı un desteğiyle depremzedeler için gece gündüz bazlama yapılıyor.

Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, yaptığı açıklamada, deprem bölgesine giysi, ısıtıcı, yatak, yorgan ve benzeri eşyalar taşıyan 9 tırın gönderildiğini bildirdi.

Gönüllü kadınların bazlama hazırladığını belirten Kaplan, "Yapılan bazlamaları ekiplerimiz paketliyor ve akabinde tırımızla bölgeye göndereceğiz." dedi.

Bazlama yapan kadınlar da depremzedelere duacı olduklarını, ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.