Cuma namazında dehşet!

Cuma namazında dehşet!

Sivas'ta cuma namazı sırasında yapılan silahlı saldırıda bir kişi öldü, 5 kişi yaralandı

Suşehri ilçesine bağlı bir köyde cuma namazı sırasında, bir kişinin husumetli olduğu kişiye açtığı ateş sonucu, camide bulunanlardan biri öldü, 5'i ise yaralandı.

İlçeye bağlı Beydeğirmeni köyündeki camide cuma namazını kılan Bayram Yıldırım (54), daha önceden aralarında alacak verecek meselesi nedeniyle husumet bulunduğu iddia edilen Ü.K'nın (42) silahlı saldırısına uğradı.

Şüphelinin tabancayla açtığı ateş sonucu, Bayram Yıldırım ile camide namaz kılan vatandaşlardan Şemsettin Yıldırım, Bahtiyar Keskin, Halit Akyol, Fatih Öztürk ve Veysel Ertürk, çeşitli yerlerinden yaralandı.

Ağır yaralanan Bayram Yıldırım, kaldırıldığı Suşehri Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer 5 yaralı ise buradaki müdahalenin ardından Sivas'taki hastanelere sevk edildi.

Caminin penceresinden atlayarak evine kaçtığı iddia edilen zanlı Ü.K'nın, daha sonra da jandarmayı arayarak teslim olduğu belirtildi. Köyde güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, caminin içerisinde inceleme yaptı. Köyde gerginlik devam ediyor.

Şüphelinin, İstanbul'da yaşadığı ve Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla memleketi Beydeğirmeni köyündeki evine geldiği öğrenildi.

Camide namaz kılan vatandaşlardan Rafet Şahin (83), basın mensuplarına yaptığı açıklamada, cuma namazının farzını kıldıktan sonra cami içerisinde bir kişinin silahla rastgele ateş ettiğini, bu sırada cemaat olarak yere yattıklarını ifade etti.

Şahin, zanlının kaçmasının ardından yaralıların ambulansla hastaneye kaldırıldığını belirtti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.