Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu İsveç'te

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu İsveç'te

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, New York’ta gerçekleştirilen 3’lü zirvenin ardından bir dizi temaslarda bulunmak için İsveç’in başkenti Stockholm’e geldi.

ATİLA ALTUNTAS/STOCKHOLM
Cumhurbaşkanı Eroğlu Stockholm’de ki ilk görüşmelerini, hükümetteki Ilımlı Parti Milletvekili İsveç Parlamentosu AB Komisyonu Üyesi Gustav Blix ve 1994-2004 arasında BM Genel Sekreteri’nin Hukuk İşlerinden Sorumlu Yardımcılığı da yapmış Raoul Wallenberg ve İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitüsü Başkanı Hans Korell ile yaptı.

Daha sonra Grand Otele geçen Eroğlu, bugünkü temaslarının en önemli ayağı,İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt görüştü.

Görüşme öncesi Eroğlu ve Bildt önce el sıkıştı ardından basına açıklama yaptı.
Kıbrıs sorununun uluslararası bir boyutu olduğuna işaret eden Bildt, “adanın yeniden birleşmesi için müzakereler sürüyor. Bu büyük bir fırsat. Konu AB için de büyük önem arz ediyor. Tüm bu konuları görüşmemizde ele alacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı  Eroğlu ise, “ Kıbrıs Türk halkının seçtiği bir Cumhurbaşkanı olarak İsveç’i ziyaret ediyorum. Sayın Bildt’e teşekkür ediyorum. Kendisi ile hem New York zirvesini hem de devam eden süreç ile ilgili düşüncelerimizi aktaracağız” diye konuştu.

İsveç’i ilk kez ziyaret ettiğini hatırlatan Eroğlu, ancak İsveçlileri 1960’lı yıllardan BM Kıbrıs Barış Gücü’ne asker gönderdikleri günden beri iyi tanıdıklarını ifade etti.
 

p>

 

Etiketler :