Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Konya Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu: (4)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Konya Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu: (4)

"(Ekonomide) Aldığımız tedbirlerle, attığımız adımlarla, yürüttüğümüz hazırlıklarla inşallah seçim tarihine kadar bu olumsuzlukların çok önemli bir bölümünü ortadan kaldırmış olacağız"- "Madem 2023, ülkemiz ve özellikle de gençlerimiz için bu...

KONYA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide aldıkları tedbirler, attıkları adımlar ve yürüttükleri hazırlıklarla seçim tarihine kadar olumsuzlukların çok önemli bir bölümünü ortadan kaldırmış olacaklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Selçuklu Kongre Merkezi'nde AK Parti Konya Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

Türkiye'nin son 10 yılında ardı ardına yaşanan badireler ve bunların yol açtığı doğrudan, dolaylı sıkıntıların farkında olduklarını belirten Erdoğan, "Bilhassa son bir yıldır zirveye çıkan ekonomik dalgalanmaların, insanlarımızın üzerinde bıraktığı olumsuz etkileri çok iyi biliyoruz. Aldığımız tedbirlerle, attığımız adımlarla, yürüttüğümüz hazırlıklarla inşallah seçim tarihine kadar bu olumsuzlukların çok önemli bir bölümünü ortadan kaldırmış olacağız." diye konuştu.

Onca sıkıntının arasında Türkiye'de istihdamdan ihracata pek çok alanda rekorlar kırdırmaya ve nice abide eseri tamamlayarak hizmete açmaya devam ettiklerini ve devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Dış politikada ülkemizi getirdiğimiz seviyenin, orta ve uzun vadedeki siyasi ve ekonomik etkilerini akıl ve vicdan sahibi herkes görüyor. Önemli olan bizim sahaya çıkıp tüm bunları milletimizin her bir ferdine teker teker anlatmamızdır." dedi.

- "20 şehir hastanemiz var ve büyükşehirlerin tamamına yaygınlaştıracağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yola çıkarken, "Türkiye'yi 4 temel unsur üzerinde yükselteceğiz" dediklerini anımsatarak, "Neydi bunlar? Bir, 'Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz.' Bunu başardık mı? Başardık. Şu anda elhamdülillah her yavrumuz okula başlarken sırasının üzerinde kuşe kağıttan kitaplarını görüyor mu? Biz kitap bulamazdık, kırtasiye dükkanında sıraya girerdik, bir hafta, 10 gün sonraya gün alırdık. Ama şimdi böyle bir sorun var mı? Yok. AK Parti iktidarıyla bu aşıldı. Aynı şekilde yardımcı ders kitaplarını, bu yıl onu da verdik. Daha önce böyle bir şey var mıydı? Yok." diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'de sağlıkta da şu anda fiziki noktada sorun olmadığını vurgulayarak, "Şu anda bir defa 20 şehir hastanemiz var ve büyükşehirlerin tamamına inşallah bu şehir hastanelerini yaygınlaştıracağız." dedi.

45 günde İstanbul'da iki şehir hastanesi yaptıklarını belirten Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

"Bir tanesini Yeşilköy Havalimanı'nda, bir tanesini de Anadolu Yakası'nda yaptık, 45 günde. O koronavirüs salgınının olduğu dönemde adeta o, bir ilaç gibi geldi. Şu anda Çam Sakura full çalışıyor. Ankara'da şu anda iki tane şehir hastanemiz var. Her ikisi de 4 biner odalı dev şehir hastanesi. Eskiden parası olanlar nereye gidiyordu? Cleveland'a. Şimdi diyoruz ki 'Cleveland'a niye gideceksin, Cleveland burada, gel buraya.' Bay Kemal, SGK'nin başındayken, hastalarımızı diyelim ki öldü, rehine alıyorlardı. Ya bunların gidecek yeri yok ya? Ama bu ülkenin toprakları bol herkese bir yatacak yer çıkar. Şimdi bizim boş bıraktığımız her alanın, her yerin, her kulağın, her gözün, muhalefetin yalan ve iftiraları tarafından doldurulacağını asla unutmayın."

Erdoğan, eğitimde 81 vilayetin tamamında üniversite açtıklarını hatırlatarak, "Ne dediler? 'Ya ne gerek var, işte 76 tane üniversite var, 76 üniversite yeter.' Ama basmaz, basmıyor ama bizim derdimiz neydi? Benim Iğdır'daki, Muş'taki evladım, yavrum üniversite için kalkıp Ankara'ya, İstanbul'a, İzmir'e gelmesin. Ya, bizim profesörlerimiz, doçentlerimiz Iğdır'a, Ağrı'ya, Muş'a gitsin, orada onlara derslerini versin, bunu hallettik mi, bunu da hallettik." dedi.

Muhalefetin, "Biz Türkiye'nin yurt sorununu bir yılda çözeriz." sözlerini anımsatan Erdoğan, "Ya sen neyi çözüyorsun? Büyükşehir belediye başkanlıkları kazandın 11 tane, hadi onlarla beraber yap yurtları, niye yapamıyorsun? Hayatları yalan, akşam yalan, sabah yalan, durumları bu. Şu anda 850 bin öğrenciye biz, Kredi Yurtlar Kurumunda hizmet veriyoruz." diye konuştu.

- "Seçime kaç gün kaldığına bakmadan hazırlıklarımıza devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl ramazan ayından itibaren sahaya güçlü bir çıkartma yaparak seçime erkenden hazırlanmaya başladıklarını belirterek, "Genel Merkezimizle, milletvekillerimizle, bakanlarımızla yürüttüğümüz saha çalışmalarının müspet yankılarını her yerden alıyoruz. Şimdi bu programları sandık müşahitlerimize kadar uzanacak şekilde genişletiyor, derinleştiriyoruz. Ataların 'Erken kalkan yol alır' sözüne kulak vererek, seçime kaç gün kaldığına bakmadan hazırlıklarımıza devam edeceğiz. Madem 2023, ülkemiz ve özellikle de gençlerimiz için bu kadar önemli bir kader seçimidir, öyleyse bizim de buna uygun şekilde hareket etmemiz şarttır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, yarın İstanbul'da, Galatasaray'a ait Nef Stadyumu'nda büyük bir toplantı yapacaklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Orada İstanbul teşkilatının bütün ön hazırlıklarını, inşallah sinyalini vereceğiz, işaretini vereceğiz ve demek ki orada hazırlıklar yapıldığına göre, yani yaklaşık 50 bin civarında bir katılımın olacağı bir toplantı yapacağız. Bu tabii bir parti toplantısı, miting yapmıyoruz, parti toplantısı yapacağız ve inşallah oradan da İstanbul 'Beraber yürüdük biz bu yolda' şarkısını söyleyecek, 'Beraber ıslandık yağan yağmurda' söyleyecek, 'Durmak yok yola devam' diyecek."

Erdoğan, salondakilerin ayağa kalkmasını isteyerek, partisinin ana kademe, kadın ve gençlik kollarına, "2023 için kapı kapı dolaşmaya var mıyız?", Konyalılara ise "Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte inşa ediyor muyuz?" diye sordu.

Konya Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nın, AK Parti, Konya ve ülke için hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, kuruluşundan bugüne teşkilatlarda görev alanlara gayretleri, emekleri, sadakatleri için şükranlarını sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya il başkanı, kadın ve gençlik kolları başta olmak üzere teşkilatın tüm kademelerinde aşkla çalışanlara teşekkürlerini iletti.

(Bitti)

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.