Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenlik güçleriyle iftarda bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenlik güçleriyle iftarda bir araya geldi

"Son dönemde asayişten uyuşturucuyla mücadeleye, organize suçların önlenmesinden trafik hizmetlerine, kıyılarımızın güvenliğinden uluslararası misyon faaliyetlerimize kadar geniş bir alanda tarihimizin en önemli başarılarını elde ettik"

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de son dönemde asayişten uyuşturucuyla mücadeleye, organize suçların önlenmesinden trafik hizmetlerine, kıyıların güvenliğinden uluslararası misyon faaliyetlerine kadar geniş bir alanda tarihin en önemli başarılarının elde edildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan polis, jandarma, sahil güvenlik, bekçi ve güvenlik korucuları ile Baltalimanı Polisevi'nde bir araya geldiği iftar programında yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri ve istihbarat teşkilatı başta olmak üzere, bu mücadelede görev alan tüm birimlerin tek yumruk olarak birlikte çalışmasıyla terörle mücadelede Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini kaydetti.

Ülkenin güvenlik konusundaki başarısının sadece terörle mücadeleden ve sınır ötesi harekatlardan ibaret olmadığını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Son dönemde asayişten uyuşturucuyla mücadeleye, organize suçların önlenmesinden trafik hizmetlerine, kıyılarımızın güvenliğinden uluslararası misyon faaliyetlerimize kadar geniş bir alanda tarihimizin en önemli başarılarını elde ettik. Emniyet teşkilatımızın, jandarmamızın, sahil güvenliğimizin takdire şayan bir iş birliği ve koordinasyon içinde yürüttüğü çalışmaların meyvelerini en güzel şekilde topladık. Bu sayede Türkiye, bölgesindeki krizlere, sığınmacı akınına, iç ve dış nice provokasyon girişimine rağmen dünyanın en huzurlu, en güvenli ülkelerinden biri olarak öne çıkmıştır."

Erdoğan, gelişmiş ülkelerin bile ciddi sosyal kırılmalar yaşadığı salgın döneminde sadece milletin huzurunu teminat altına almakla kalmadıklarını, bu kriz döneminde ''Vefa Timleri'' gibi uygulamalarla güvenlik teşkilatlarının vatandaşlara geniş bir alanda hizmet vermesini sağladıklarını söyledi.

"Güya medeni, güya insan hakları savunucusu Avrupa'nın denizlerde ölüme terk ettiği sığınmacıları kurtararak tüm dünyaya vicdan ve ahlak dersi verdik" diyen Erdoğan, bu tablonun ortaya çıkmasında güvenlik kurumlarında 15 Temmuz'un ardından gerçekleştirilen reformların önemli bir etkisi olduğunu dile getirdi.

- "Zaman zaman polislerimizin üzerine gelindiğini görüyoruz"

Erdoğan, güvenlik kurumlarını sadece FETÖ'den temizlemekle kalmadıklarını, kapasitelerini de fevkalade artıracak reformlar gerçekleştirdiklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rütbeli ve memur seviyesindeki personel eksiğini hızla tamamladığımız, çarşı ve mahalle bekçiliğini ihya ettiğimiz, atamasından tayinine kadar tüm süreçlerini şeffaf bir hale getirdiğimiz polislerimize, İçişleri Bakanlığımıza bağlayarak kırsalımızı kendilerine emanet ettiğimiz, eğitiminden teçhizatına kadar her alanda yeniden yapılandırdığımız jandarmalarımıza, yine İçişleri Bakanlığına bağlayarak kolluk kuvveti vasfını güçlendirdiğimiz, önemi giderek artan denizlerimizin güvenliğini sağlayacak şekilde desteklediğimiz sahil güvenlikçilerimize, elbette farklı sorumluluk alanlarına sahip güvenlik kuvvetlerimizin ahenk içinde çalışmasını sağlayan İçişleri Bakanlığımızın tüm mensuplarına şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum."

Milletin huzurunu daim eyleyerek büyük ve güçlü Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceklerini kaydeden Erdoğan, "Zaman zaman polislerimizin üzerine gelindiğini, haksız ithamlarla zan altında bırakıldıklarını görüyoruz. Sizler bunların hiçbirine aldırmayın. Sadece ve sadece vazifenize odaklanın. Cumhurbaşkanı olarak, görevini hukuk içinde yürüten, meşruiyet çizgisinden ayrılmayan her kamu görevlisi gibi polislerimiz ile personellerinin önemli bir kısmını profesyonelleştirdiğimiz jandarmamızın ve sahil güvenlik personelimizin de sonuna kadar yanındayım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenlik personelinin ramazan-ı şerifini tebrik ederek ''Rabb'imden bizleri ramazan-ı şerife kavuşturduğu gibi Ramazan Bayramı'na da kavuşturmasını niyaz ediyorum. Her birinize meslektaşlarınızla, sevdiklerinizle, ailelerinizle birlikte hayırlı, huzurlu bir ömür diliyorum." diye konuştu.

(Bitti)

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.