Cumhurbaşkanı Erdoğan Şangay toplantısına katılmayı düşünüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şangay toplantısına katılmayı düşünüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önümüzdeki ay Özbekistan'da düzenlenecek Şangay Beşlisi toplantısına katılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eylül ayında Şanghay Beşlisi, Özbekistan’da toplanacak. Görüşmemizde Sayın Putin de rica etti; nasip olursa biz de inşallah oradaki toplantıya katılacağız.” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti dönüşünde medya temsilcileriyle bir söyleşi gerçekleştirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in davetine icabetle Soçi’de yaptıkları çalışma ziyaretini olumlu, başarılı bir şekilde tamamladıklarını kaydeden Erdoğan, “Sayın Putin’le 19 Temmuz’da Tahran’da bir araya gelmemizin ardından Soçi’de ikili ilişkilerimizi ve uluslararası meseleleri etraflıca değerlendirdik. Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyimizin müteakip toplantısını Türkiye’de yapmak üzere Sayın Putin’e davetimi gerçekleştirdim.” dedi.

Türk-Rus ilişkilerinin karşı karıya kaldığı meydan okumaların üstesinden diyalog ve iş birliği ile gelmeyi hep başardığını vurgulayan Erdoğan, Putin’le tesis ettikleri karşılıklı güven ve saygıya dayalı ortak anlayışın, iki ülke arasındaki ilişkilerin teminatı olduğunu söyledi.

Erdoğan, “Mevcut şartlar altında önemli olan; ilişkilerimizi ortak çıkarlarımız temelinde ve uluslararası sistem içinde sürdürmek, ileri götürmektir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.