Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi uzlaşma çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi uzlaşma çağrısı

10 Ağustos seçimini %52 oy oranıyla kazanan ve ilk turun sonunda Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan büyük uzlaşı çağrısında bulundu.

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %52 oy oranıyla Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı balkon konuşmasında tarihi bir çağrıda bulundu. 

 
CHP, MHP, Cemaat tabanı ve diğer bütün partilerin tabanlarına seslenen Erdoğan, büyük bir uzlaşma çağrısı yaptı, "yeni Türkiye'yi gelin birlikte kuralım" dedi. 
 
Bugünden itibaren yeni bir toplumsal uzlaşma anlayışıyla, farklılıkları zenginlik olarak görerek ancak, farklılıkları değil ortak değerleri öne çıkararak yeni bir istikbali inşa etmek istediğini dile getiren Erdoğan, bugün herkesin kendisini vicdan muhasebesine tutarak, muhalefetin ve bir kısım medyanın korkutma, kutuplaştırma ve gerilim siyasetini bir kez daha sorgulaması gerektiğinin altını çizdi.
 
Bu sorgulamanın samimiyetle yapılması halinde, Alevinin de Sünninin de Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Gürcü, Abhaz, başörtülü, başı açığın da ne kadar ortak yanı olduğunun daha iyi görüleceğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:
 
TARİHİ UZLAŞMA ÇAĞRISI
 
"Şu anda ben karşımda başı örtülüyü de görüyorum, başı açık kardeşlerimi de görüyorum işte bunun adı vahdette kesret, yani çoklukta birlik, bunu başarmaya mecburuz. Bunu halletmeye mecburuz. Bayrağımız bir, İstiklal Marşımız bir, dağlarımız, nehirlerimiz bir, türkülerimiz, şarkılarımız, acılarımız, sevinçlerimiz bi r.Bizim sadece tarihimiz değil bugünümüz, yarınımız, kaderimiz bir. Bırakalım aracıları, bırakalım tercümanları, bırakalım fitne ve nifak odaklarını, birbirimizin gözüne bakalım gözüne. Birbirimize gönlümüzü açalım, birbirimizle gönül diliyle konuşalım. Farklı bir Türkiye'yi gelin hep birlikte kuralım, güçlü bir Türkiye'yi gelin hep birlikte kuralım."
 
Ortaya çıkan sonuçların uzlaşmanın çatıda değil, parti üst yönetimlerinde değil, tabanda olduğunu ortaya koyduğuna işaret eden Erdoğan, "Tabandaki bu uzlaşmayı gelin beraber güçlendirelim, yaygınlaştıralım. Şu anda bizi izleyen 77 milyon tüm enerjimizi daha güçlü, daha kardeş bir Türkiye için seferber edelim" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.